Avspilling av lydbøker med DAISY-format

Smarttelefon og nettbrett

Det er mulig å spille av DAISY-lydbøker på mobil og nettbrett ved hjelp av Lydhør

Lydhør er en app for IOS og Android som er gratis. Det er kun elever og lærere som kan logge seg inn på Lydhør, skolens innlogging kan altså ikke brukes. Du kan både låne og spille av bøker i Lydhør, enten online eller offline (nedlastet). Når en boke er lånt via nettsiden eller via skolens bruker, vil den umiddelbart dukke opp i Lydhør.

Mac

Se hvordan du laster ned Emerson:

Gå direkte til nedlasting av Emerson.

PC

Når du laster ned en bok får du automatisk med et avspillingsprogram for å spille av boken. Avspillingsprogrammet (EasyReaderXpress) åpner du ved å trykke på filen som heter DERE.exe. Den ligger som regel som en av de øverste filene i boken. Finner du ikke DERE-filen, så sorter filene på programfiler. Da dukker kun DERE-filen opp. Alle filene lastes ned zippet, så husk å åpne alle før du trykker på avspillingsprogrammet. Dette programmet fungerer kun i Windows.

Crome book

Nyere Chromebooks støttter Android-apper. Bruk Lydhør for Android.

DAISY-spiller

En DAISY-spiller er en spiller som er spesialutviklet for avspilling av DAISY-lydbøker. DAISY-spillere leveres i forskjellige utforminger og prisklasser. Når boka skal brukes i skolen, er det viktig å velge en spiller med nummertastatur. Slik blir det mulig å gå direkte til en bestemt side i boka. Synshemmede elever kan få støtte til DAISY-spiller fra NAV Hjelpemiddelsentral.

Kontakt oss

Har du spørsmål, kan du kontakte oss på skolelydbok@statped.no.