Utvikling og trender

Her finner du temaer om hva ny teknologi kan bidra med i spesialpedagogisk arbeid og hvilke teknologiske trender som vil prege skole og opplæring.

Erfaringer og trender fra Bett 2017

Hvilke teknologiske trender er på vei inn i skolen? Og hvilke muligheter gir denne teknologien for å tilrettelegge for særlige behov? Flere gode eksempler og trender utpekte seg på Bett 2017.

Fra kaos til kontroll med smartklokker

For elever som sliter med struktur og det å huske ting, kan en smartklokke være en smart idè. Se video fra erfaringene i Kongsberg kommune.

SPOT 2017

SPOT er Statped sin konferanse om spesialpedagogikk og teknologi. SPOT 2017 ble arrangangert på Lillestrøm 21. og 22. november.

En web av muligheter

Hvordan utnytte digital teknologi for læring, og samtidig håndtere de utfordringene den medfører? Videoforelesning med June Breivik, utviklingssjef ved Handelshøyskolen BI, SPOT-konferansen 2016.

Taktile skjermer, googleglass, 3D-printing- ny teknologi og spesialpedagogiske muligheter

Videoforelesning om eksisterende teknologi samt hvilke muligheter som kan ligge i fremtidig teknologiutvikling. Olle Eriksen og Terje Daleng, SPOT-konferansen 2015.

Roboter i læring for elever med særlige behov

Videoforelesning om hvordan roboter brukes i arbeidet rettet mot barn og unge med særlige behov for å støtte og utvikle deres læringskompetanse på forskjellige måter. Rikke V. Risager, SPOT- konferansen 2015.