Viser 1 - 20 av 899 treff.
www.app.afasi.no gir en oversikt over apper som kan være relevante for voksne med afasi (språkvansker som følge av en ervervet skade i hjernen).
Sensory Profile 2 (Kartleggingsmateriell)
Kartleggingsverktøy for vudering av sensorisk bearbeiding.
Tegnkort - Hva gjør Lotta og Milo? (Bok/hefte)
Lotta og Milo inviterer voksne og barn mellom 2 - 5 år, til å samtale om kjente situasjoner fra hverdagen. TegnKort viser i alt 20 hverdagsaktiviteter. Noen av disse er å pusse tenner, bygge tårn, stå på skøyter og å ta på bilbelte. Å tisse og bæsje er også med, men det er det hunden Terra som viser.
Tegnskatter (Konkret materiell)
Ei stor lekematte til å pirre nysgjerrigheten for dyr, tegn og tegnspråk.
Tegnskatter er ei stor lekematte på 150x230 cm. Her kan barna boltre seg eller ta en pust i bakken. Ligge å se på tegningene og undre seg over dyr og de morsomme illustrerte situasjonene.
VEND & VIPP (Konkret materiell)
Et gjettespill: Hva er tegnet?
Vippekort som viser tegn med bevegelse er svært populære blant barn.
VEND & VIPP består av 30 slike vippekort. Spillkortene har en illustrasjon av et dyr på den ene siden,og tegnet for dyret på den andre siden. Kortene skal spres utover med illustrasjonssiden vendt opp. Ut fra illustrasjonene, og det en vet om dyrene skal en gjette tegn. For fasit; vend kortene og vipp. Men pass på! Dette er et litt skummelt spill. Vippes kortet i feil retning, læres tegnet baklengs.
Kortene er ment for barn i alderen 4 -8 år.
- Spill deg rik på tegn fra norsk tegnspråk
Visste du at norsk tegnspråk har ulike tegn for å uttrykke at noen «spiller» piano, fotball eller dataspill? TegnRik går ut på å finne riktig tegn til ulike aktiviteter. Med kortene kan en spille lotto eller memory. Vinneren er den som får flest par, eller som først fyller lottobrettet.
TegnRik kan også spilles som et gjettespill ved at spillerne mimer eller beskriver aktiviteter uten å si tegnet/ordet til den aktuelle aktiviteten.
TegnRik er laget for barn i alderen 5 -10 år, men vi har spilt det med ungdommer; Gøy!,sa de.
Google Earth VR gir mulighet for visuell støtte i undervisning og tilrettelegging for elever som trenger trygghet ved overganger til nye steder. Du kan reise over hele verden i VR og oppleve mye av det i 3D.
Digital teknologi i skolen - hvordan øke inkludering og elevdeltagelse? (Video)
Marte Blikstad-Balas, førsteamanuensis ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning, Universitetet i Oslo. Videoforelesningen er fra SPOT 2018.
Når øynene leser feil og fingrene skriver feil (Video)
Videoforelesning fra SPOT 2019.
Med appen Evernote kan du ta notater, arkivere og dele. Den er godt egnet for elever med behov for struktur og støtte til organisering av arbeid og gjøremål.
OrCam MyEye er et lite kamera med innebygd tekst-tale-funksjon. Fest det til brillerammen og det leser tekst, strekkoder og kjenner igjen ansikter du har foran deg.
Med appen Clips kan du lage og redigere video. Den har autoteksting, og skriver det som blir sagt, noe som gjør den til et godt produksjonsverktøy for elever med lese- og skrivevansker.
Stamming i et praksisrettet perspektiv (Artikkel)
Artikkelsamling skrevet for logopeder som jobber med barn, unge og voksne med taleflytvansker, og for logopedistudenter.
Prowise Presenter er en aldersnøytral verktøyapp som kan brukes for å tilrettelegge undervisning ved bruk av bilder, video og lyd. Elevene kan produsere innhold selv.
Micro:Bit er en programmeringsplattform som har mange tilpasningsmuligheter for elever som skal lære koding og for de viderekomne.
Mobiltelefon som læringsverktøy (Video)
For mange elever kan mobiltelefonen være et uunnværlig læringsverktøy i klasserommet. Marina og Christian, som begge er dyslektikere, er helt avhengig av mobilen både for å kunne lese og skrive.
Alternativ og supplerende kommunikasjon (mp3) (Podkast)
Leonard (8) har dyskinisk cerebral parese. Moren hans er opptatt av at han må få en stemme. Det er viktig, men vanskelig for barn som ikke kan utvikle talespråk. Leonard trenger alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK).
E-læring ASK grunnkompetanse (Nettressurs)
E-læringsressurs om å utvikle og støtte opp om kommunikasjon hos mennesker med forsinket eller manglende talespråk.
Bruk Keep Track Comai til å strukturere og trygge hverdagen med påminnelser, timer og sjekklister.
Osmo - gjør brikker levende på iPad (App)
Med Osmo kan du bruke flere sanser i lek og læring ved å kombinere apper og konkrete brikker.