Innmelding/registrering

For å låne bøker må en fagperson bekrefte behovet ditt. Les om hvem som kan låne bøker hos Statped skolelydbok og Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB). 

Innmelding/registrering av skoler og elever

Slik bruker du som lærer Statped skolelydbok

Innlogging/skoleregistrering

Fra skoleåret 2017/2018 må skoler og elever registreres i det nye systemet. Skolens tidligere passord er ikke lenger operativt.

Vi ønsker at skolene hjelper eleven med å finne riktig bok, og blir kjent med hvordan systemet virker og hvordan lydbøkene spilles av.

Elever registrert av skolen, kan også selv foreta lån dersom de ønsker det.

Egenregistrering

Fra skoleåret 2017/2018 må skoler og elever registreres i det nye systemet. Skolens tidligere passord er ikke lenger operativt.

Når eleven er registrert av skolen kan eleven selv låne bøker, både skolebøker og bøker fra NLB. Eleven får eget brukernavn og passord som sendes hjem til registrert e-postadresse på eleven.

Vi ønsker at skolene hjelper eleven med å finne riktig bok, og blir kjent med hvordan systemet virker og hvordan lydbøkene spilles av. Lærere kan også låne ut skolebøker til elevene.

For å finne skolebøkene på nettsidene, velg Statped under bibliotek i søkeavgrensingene når du søker på nettsidene våre. Avgrensningen blir synlig etter du har gjort et søk. I Lydhør-appen må du søke etter boktittel. Vet du ikke hvilken bok du skal låne, anbefaler vi at du søker på nettsidene våre, som har bedre søk.