Taleflytvansker - stamming og løpsk tale | www.statped.no

Taleflytvansker - stamming og løpsk tale

Stamming og løpsk tale er taleflytvansker. Stamming er å repetere, forlenge og blokkere lyder og småord. Løpsk tale vil si hurtig og utydelig tale.

Stamming og løpsk tale gir vansker med flyt i talen. Kommunikasjon med andre kan være utfordrende. Følelsesmessige reaksjoner kan påvirke hvordan vansken arter seg.

Stamming i skolen

Ressurspakke rettet mot lærere, logopeder, samt eleven som stammer og klassen. Du finner blant annet informasjon om tilrettelegging, videoer, avis og maler eleven kan bruke til presentasjon og lage egen "stammebok". 

 

Gå til Stamming i skolen

Stamming i et praksisrettet perspektiv

Artikkelsamling skrevet for  logopeder som jobber med barn, unge og voksne med taleflytvansker, og for logopedistudenter. 

Digitale verktøy og ressurser

Digitale logopedtimer

Å sette i gang med å bruke nye teknologiske løsninger kan være utfordrende for mange. Her forsøker vi å samle noen tips, slik at det kan være lettere å begynne. 

Les mer

Snakk om stamming med apper

I oppfølging av barn og unge som stammer, er det viktig med desensitivisering av stamming. Desensitivisering handler om å ufarliggjøre stamming slik at det er lettere for barnet å snakke om stammingen og akseptere den. Med en åpen holdning er det lettere å sette ord på tanker og følelser som oppstår i forbindelse med stamming. Ufarliggjøring av stamming bidrar også til å forebygge eller redusere unngåelsesatferd.

På denne siden gis det eksempler på hvordan man kan ufarliggjøre stamming ved bruk av apper. 

Les mer

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Takk for din tilbakemelding!