Hva skjer på SPOT 2017?

Er du nysgjerrig på hvordan du kan skape opplevelser for elvene med VR-briller? Vil du vite hvordan roboter kan utnyttes overfor mennesker med autisme? Eller kanskje du trenger tips til nye verktøy i lese- og skriveopplæringen? Ta en kikk på et mangfoldig program for Statpeds teknologikonferanse.

Utstiller som viser en deltakere noe på et nettbrett

SPOT 2017

SPOT 2017 arrangeres fra tirsdag 21.- onsdag 22. november på Thon Hotel Arena på Lillestrøm. Programmet for SPOT 2017 inneholder over 30 ulike foredrag i form av plenum, seminarer og praktiske workshops. Se program.

Vi har hentet forelesere fra inn- og utland. Fra England får vi leder for Autism Centre for Education and Research som forsker på bruk av roboter overfor barn med spesielle behov. Fra Danmark kommer også pedagoger fra Skagen skole for å dele sine praktiske erfaringer med bruk av roboter. Fra Spania kommer Daniela Rubio som viser hvordan teknologi hjelper henne som blind til å navigere i sitt dagligliv. Vi har også fått tak i den meget engasjerte og inspirerende forskeren, Elisabeth Staksrud som vil ta oss inn i temaet digital mobbing.

Virtuell virkelighet og spill for dyslektikere

Vil du lære hvordan du kan bruke enkle VR-briller for å skape motivasjon og variasjon i klasserommet? På SPOT får du prøve ut virtuelle verktøy som kan være en spennende visuell støtte og et konkretiseringsverktøy for elever som trenger dette.

Vil du heller plukke med deg verktøy til bruk for elever med lese- og skrivevansker, kan kanskje seminaret vårt om hvordan en kan spille seg til leselyst, eller seminaret om digitale verktøy som kan minimere eller eliminere dysleksi, være noe. Vi har også seminarer om matematikkvansker og teknologi.

I tillegg har vi over 30 utstillere som viser og demonstrerte produkter og verktøy og holder utstillerseminarer.

Deltakere som sitter i konferansesalen

Inspirere og gi oversikt

Målsetningen med SPOT er å inspirere, gi oversikt, øke kompetansen og mulighet for å dele erfaringer. SPOT skal være en praktisk konferanse med fokus på spesialpedagogikk og teknologi, der deltakerne skal oppleve at det er nyttig og anvendelig det som presenteres. Konferansen henvender seg særlig til personer som er bruker eller er interessert i bruk av teknologi til læring. Dette kan være lærere, barnehagelærere, PPT, skoleledere, fagpersoner i Universitet og høgskolesektor eller helsesektor og foreldre.

På www.statped.no/spot2017 finner du komplett program, påmeldingskjema og mer om SPOT2017.

Deltakere som står i hallen og ser på en skjerm