Felles for disse fire læreplanene er at elevene etter opplæringen skal tilegne seg samme kompetanse som andre elever, med en to- eller flerspråklig tilnærming. Målet er at elever skal kunne velge det språket som fungerer best for dem i ulike settinger. Elever som får opplæring etter disse læreplanene, har rettigheter knyttet til opplæringsparagrafene i opplæringlova.
Læreplan i norsk for elever med tegnspråk
Faget skal sees i nær sammenheng med fagplan i tegnspråk og skal gi eleven tilgang til begge språk, kultur og tekster. Elever som har opplæring etter denne læreplanen har rett til fritak fra opplæring og vurdering i norsk sidemål. Les læreplanen., Fagfornyelsen og læreplan i norsk for hørselshemmede (Kunnskapsløftet).
Læreplan i norsk tegnspråk
Læreplanen skal sees i nær sammenheng med fagplan i norsk for elever med tegnspråk. Faget skal gi tilgang til et språk og en kultur, og ruste elevene til aktiv deltakelse i samfunns- og arbeidsliv. Les læreplanene, Fagfornyelse og Kunnskapsløftet .
Læreplan i engelsk for elever med tegnspråk
Fagplanen er likeverdig med den ordinære fagplanen i engelsk og skal gi elever med tegnspråk et grunnlag for å kommunisere med andre lokalt og globalt. I tillegg til målene i ordinære læreplan i engelsk gir faget elever med tegnspråk kjennskap til tegnspråklig kommunikasjon og kultur i engelskspråklige land. Les læreplanen., Fagfornyelsen og læreplan i engelsk for hørselshemmede (Kunnskapsløftet).
Læreplan i drama og rytmikk for elever med tegnspråk
Læreplanen er et alternativ til, og erstatter ordinær læreplan i musikk.
Faget skal bidra til en kulturforståelse og lære elevene å uttrykke seg gjennom et mangfold av uttrykksformer. Les læreplanen, Fagfornyelsen Drama og rytmikk for hørselshemmede (Kunnskapsløftet).