Til hovedinnhold

– Våg å prøve noe nytt

Adrian Gilbu er lærling som mediegrafikker. Han jobber i Divisjon læremidler og læringsressurser i Statped og har kontorplass på Heimdal i Trondheim.

– Jeg fikk vite om læreplassen via skolen. Der fikk vi fikk besøk av det som er min faglige leder nå. Hun fortalte oss litt om stillingen, om Statped og avdelingen. Vi fikk også vite en del om arbeidsmiljøet og arbeidsoppgavene, sier Adrian.

Han syntes det hørtes spennende ut og søkte. Deretter kom han på intervju og var heldig og fikk læreplassen.

Arbeidsoppgavene er mangfoldige, og han jobber med alt fra videoredigering til filming og illustrering i 3D. Adrian jobber også med grafisk design og teksting.

– Det er alltid noe som skal gjøres og jeg trives svært godt på arbeidsplassen. Det er bare trivelige og forståelsesfulle kollegaer, sier han.

Han vil gi følgende råd til andre som er interessert i å skaffe seg en læreplass:

– Ikke vær redd for å prøve noe nytt. Det kan være at det som i utgangspunktet ikke høres ut til å være midt i blinken, kan vise seg å være ekstremt interessant, lærerikt og givende. Vær deg selv og vær stolt av den du er. Ikke prøv å imponere andre ved å si ting du tror de ønsker å høre. Du kommer langt med å være deg selv, sier Adrian.

Han oppfordrer andre til å gi av seg selv og sine interesser inn i arbeidet. Da kan gjerne "kjedelige" arbeidsoppgaver fort bli givende og interessante.