Program SPOT 2020

Parallelle seminarer og workshop 10.30-11.15

Last ned program SPOT 2020 (PDF)

Vi tar forbehold om at endringer i programmet kan forekomme.

Seminar 11: To brødres kamp mot nettmobbing (Quben-storsal)

Brødrene Daniel og Simen har siden 2014 drevet sin en egen YouTube-kanal. De har begge muskelsykdommen Duchennes muskeldystrofi. I 2017 vant de prisen «årets meningsbærer» på Gullsnutten, som er en prisutdeling for norske youtubere. I dette seminaret forteller de sin historie og deler sine erfaringer med hvordan de har kjempet mot nettmobbing.

Youtube-brødrene Daniel og Simen driver sin egen Youtube-kanal. De lider begge av muskelsykdommen Duchennes muskeldystrofi. Brødrene startet kanalen sin i 2014, og vant i 2017 prisen årets meningsbærer" på Gullsnutten, som er en prisutdeling for norske youtubere. De er kjent for sitt engasjement rundt mobbing. 

Gå til YouTube-kanalen til Daniel og Simen.

Daniel og Simen Andersen

Youtubere

Seminar 12: Digitale verktøy som kommunikativ forsterker i barnehagen (Q3-2.etg)

Kan bruk av digitale verktøy i barnehagen tilrettelegge for gode språkmiljø som inkluderer alle barn? Eller kan fordommer rundt bruk av digitale verktøy være med på å begrense barns kommunikative potensiale? Foredragsholderne inviterer til et praksisnært seminar der denne tematikken blir diskutert.

Geir er utdannet Barne- og ungdomsarbeider, og har jobbet 15 år i barnehagen. Han  er opptatt av at barn, gjennom prosjekter, skal få anledning til å utforske og leke ved hjelp av digitale verktøy.

Ståle er utdannet barnehagelærer, og har jobbet med barn i over 25 år. Han har jobbet aktivt for at digitale verktøy i barnehagen skal anerkjennes på lik linje med andre pedagogiske hjelpemidler.

Geir og Ståle ble tildelt "Den digitale barnehageprisen 2018" og "Gulleplet 2020".

Ståle Skagen

Pedagogisk leder, Ilabekken barnehager

Kontakt e-post

Geir Valøen

Barne- og ungdomsarbeider, Ilabekken barnehager

Kontakt e-post

Workshop 3: Aktiv og kreativ læring med Book Creator (Q4-2.etg)

Åpne produksjonsprogram gir store muligheter for tilpasset læring og inkludering. Book Creator er et eksempel på et slikt program. I denne workshopen får du presentert eksempler på hvordan Book Creator kan brukes på PC. Du får prøvd ut de ulike funksjonene i programmet og vi vil vise hvordan de kan brukes for å tilrettelegge for spesielle behov. Du vil få med deg noen gode ressurser for inspirasjon til bruk i klasserommet. Vi skal jobbe praktisk, så du må ta med PC og ha laget deg en gratis bruker i Chrome-nettleseren. Last ned på bookcreator.com.(Pass på at du logger på som Teacher, ikke Student).

Sølvi Ellefsen

Rådgiver, Statped

Kontakt e-post

Tonje Lundervold

Rådgiver, Statped

Kontakt e-post

Workshop 4: Aktiv og inkluderende læring med Minecraft (Q5-2.etg)

Som lærer eller spesialpedagog, jakter vi på aktiviteter der alle elever kan få skinne og vise sin kompetanse. Mange barn og unge har stor interesse for Minecraft og spillet kan derfor være en inngangsport til læring. Minecraft: Education Edition er lagt til rette for deg som pedagog, slik at du enkelt kan ta det i bruk i undervisningssammenheng. Minecraft er en arena som barn med lese- og skrivevansker, ADHD, eller behov for ASK, deler med sine jevnaldrende. Bli med på seminaret for å lære om hvorfor og hvordan spillet kan brukes som en inkluderende læringsaktivitet.  

Vi tar utgangspunkt i "Henrik" som har ADHD og lese – og skrivevansker, og andre konkrete caser når vi setter mestring, skaperglede og samarbeid på timeplanen. 

Etter denne innføringen følger workshopene "Kom i gang med Minecraft Education" og "Kom i gang med koding i Minecraft Education".

Oda Herum Bøthun

Rådgiver, Statped

Kontakt e-post

Miriam Modalsli

Rådgiver, Statped

Kontakt e-post

Side 21 av 29

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Takk for din tilbakemelding!