Pegasus – bruk av nettbrett til kommunikasjon

Pegasus – bruk av nettbrett til kommunikasjon

I Skogen barnehage på Askøy gav kommunikasjonsmateriellet Pegasus god uttelling for Henrik og vennane hans.  

Fakta om video

Kategori: Barnehage, Småtrinnet (1.-4.), Filmer (video), Erfaringsfilmer, Alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK), Teknologierfaringer, Lærevansker og utviklingshemming

Kommunikasjonsmateriellet gav Henrik innblikk i ei ny og spennande verd. Bruk av grafiske symbol, augekontakt og respons i leik og samhandling gjorde at dei andre barna kopla seg på. Gevinsten for Henrik og dei andre var sosial deltaking, gjere seg forstått, bli inkludert og integrert samt fokus mot og forståing for årsaker og verknader. 

Utprøving og testing av alternative kommunikasjonsformer og teknologi er eit sentralt mål i prosjektet «Vi sprenger grenser». Bruken av Pegasus i Skogen barnehage på Askøy har vore ein del av dette. 

Bestillingsinformasjon

Pegasus er et kommunikasjonsmateriell for barn i Rolltalk Designer. For å bruke Pegasus må du melde deg inn i Norsk Lyd- og Blindeskriftbibliotek (NLB). Der får du tilgang til det kopibeskyttede innholdet i Pegasus. 

Meld deg inn via skjema på Abilias nettside (abilia.com). Du blir da meldt inn i NLB og får lisens med tilgang til Pegasus.

For å bruke Pegasus må du ha Rolltalk Designer og PCS symbolbildebank.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Takk for din tilbakemelding!