Google Street View

Google Street View er en app som lar deg besøke utallige steder i hele verden via bilder i 360 grader.

Fakta og tilgjengelighet

En person som står foran en vei på et kart

Kategori: Språk/tale, Sammensatte lærevansker, Autismespekter, AD/HD, Apper/programvare, iOS, Android

Systemkrav: iOS 9.0 eller senere. Kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch. Android 4.4 eller nyere.

Utvikler: Google Inc.

Bildene kan utforskes i virtuell virkelighet ved bruk av en smarttelefon og en VR-brille. Du kan også ta egne 360-graders bilder direkte i appen.
Virtuell virkelighet gjør at innholdet blir veldig visuelt og realistisk, noe som kan gjøre det mer motiverende og lettere å lære.

 • Google Street View kan brukes på mange måter i undervisningen og på fritiden. Det kan være nyttig å bruke bildene som visuell støtte når en jobber med geografi, historie, naturfag, språk, skriving m.m. I VR-modus kan du på forhånd “besøke” steder som du skal reise til. Dette kan være en god tilrettelegging for elever som trenger forutsigbarhet med tanke på å forberede elever på overganger. 

  • Se film fra Groruddalen skolen om hvordan de bruker VR i undervisningen
  • Bruk den som en forberedelse til trafikkopplæringen og navigering i forkant av turer. 
  • Språkstimulering: Legg til rette for samtaler og begrepslæring i VR
  • Elevene kan selv ta 360 graders bilder av steder de besøker i ferien og vise bildene til klassen i VR-modus når de kommer hjem. Dette kan tilrettelegge for delingskultur og gi en god mestringsopplevelse.
  • Ta 360-bilder av steder du er på og bruk det for å lage egne virtuelle verdener med appen CoSpaces Edu. Les mer om CoSpaces Edu
 • Åpne bilde i vr-modus

  Når du har åpnet appen, søker du opp det stedet du vil se i søkefeltet. Tilgjengelige bilder finner du ved å sveipe opp fra bunnen av skjermen. Velg bilde. Øverst til høyre på bildet ser du et symbol av en VR-brille(se bildet under). Trykk på symbolet, legg telefonen i vannrett posisjon og putt den inn i brillen. 

  Bildet viser Spangereidveien ut til Lindesnes fyr i, Vest-Agder

  Ta bilder direkte i appen

  For å ta bilde i appen trykker du på kamerasymbolet nederst i venstre hjørne. Du får da opp et kameravindu med en hvit sirkel i midten. Med denne sirkelen må du fange alle de oransje prikkene som du ser når du beveger telefonen rundt deg (se bilder under). Når du har gjort dette, vil appen sette sammen alle enkeltbildene til et 360 graders bilde som du kan lagre, publisere eller dele med andre.

  Bildet viser kameravinduet en får opp når en tar bildet. En firkant med en hvit sirkel som skal over de oransje prikkene en ser i linsen.

  • Ta 360-graders bilder direkte i appen via innebygd kamera i telefon/nettbrett eller et eksternt 360-kamera.
  • Bildene kan sees i 360 grader, også uten VR-briller.
  • Du kan importere 360-bilder fra kamerarullen og laste dem opp i appen.
  • Du kan bruke appen uten å logge på Google, men dersom du skal publisere bilder, må du være logget på.
  • Appen har en fremhevet fane for aktuelle bildesamlinger som befinner seg i det området du er i eller har søkt på. Må gi tilgang til posisjonen din.
  • Bilder som du publiserer offentlig, blir også tilgjengelig for dem som besøker stedet ved bruk av Google Maps, men kan kun sees i vr-modus med Street View appen.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Takk for din tilbakemelding!