Tour Creator

Med nettressursen Tour Creator kan du lage egne virtuelle reiser av 360º bilder, legge til bilder, tekst og lydfiler og oppleve reisen i virtuell virkelighet (VR). 

Fakta og tilgjengelighet

Kategori: Sammensatte lærevansker, Mellomtrinnet (5.-7.), Ungdomstrinnet, Videregående, Apper/programvare, Nettressurser, Android, Web

Språk: Engelsk

Format: Nettressurs

Utvikler: Google

Tour Creator kan brukes for å tilrettelegge innholdet til elevenes behov, variere undervisningen og som et formidlingsverktøy for elevene. Med VR-briller i papp og en smarttelefon kan elevene oppleve nye steder på en annerledes måte.

Videoen ovenfor er laget av Google

 • Tour Creator kan brukes i alle fag hvor du skal formidle innhold, skape opplevelser, dele historier, samle og dokumentere erfaringer og kunnskap i form av bilder, tekst og lyd. I virtuell virkelighet blir visuelle inntrykk fra omgivelsene borte og gir deg en opplevelse av å være “til stede” i det du ser rundt deg. noe som kan gjøre det enklere å forstå og huske. Bruk av VR kan engasjere elevene i større grad enn kun ved å se på bilder i en bok og lese tekst. De må bevege på kroppen og snu seg rundt for å få meg seg alt

  Eksempler på bruk av Tour Creator:

  • Bruk ressursen som et presentasjonsverktøy for elevene hvor de kan lage turer med bilder de selv har tatt, og dele dem med andre. For eksempel fra en skoletur, sitt nærmiljø, et museumsbesøk eller livet i fjæra.
  • Språkstimulering: Snakk om og sett ord på ting en ser, med innhold tilpasset elevens behov. Legg på tekst/lyd etter behov.
  • Overganger/forutsigbarhet: Lag turer tilpasset elever som trenger forutsigbarhet. Bruk bilder av steder en skal dra til, og legg til fokuspunkter med bilder,tekst og lyd om ting en skal gjøre og folk en skal møte når en drar dit. Besøk stedet i VR før en drar dit i virkeligheten og snakk om det i forberedende samtaler med eleven.
  • Kan brukes som et verktøy i omvendt undervisning: Lag en tur som presenterer et faglig tema elevene skal ha i lekse. men jobbe videre med på skolen. Les mer om omvendt undervisning.
  • Planlegg og strukturer innholdet i forkant, gjør klar bilder, tekster og lydfiler.
  • Del turen din med andre og utforsk turer andre har laget på https://poly.google.com/tours
  • Du kan ta egne 360º bilder med appen Google Street View. Les mer om Street View.
  • Les mer om VR på www.statped.no/vr
 • Du må være pålogget med en Google-konto og jobbe i en nettleser på PC for å lage turer. En tur kan bestå av flere scener. Hver scene tar utgangspunkt i et 360º bilde.

  1. Gå til https://vr.google.com/tourcreator/. Trykk på «Get Started», og velg «+ New tour». Skriv inn tittel og legg til en kort beskrivelse av turen. Velg et forsidebilde til turen din. Det skal være et vanlig bilde, ikke et 360º bilde. Du kan plassere turen din under en kategori om du ønsker. Trykk på «Create» og turen din er opprettet.
  2. Nå må du legge til scener i turen. Trykk på «Add scene» nede til venstre i nettleseren. Du får opp et vindu med to valg; søk etter 360° bilder i Street View eller last opp egne bilder. Finn/last opp ønsket 360° bilde og trykk på «Add scene» nede til høyre i vinduet. Skriv inn tittel, lokasjon og beskrivelse.
  3. Velg «+Add point of interest» for å legge til et fokuspunkt i 360° bildet. Fokuspunktet kan inneholde lydfil, tekst og vanlige bilder. Skriv inn ønsket tekst og velg et bilde du vil legge til. Dra ikonet til fokuspunktet dit du vil ha det i 360° bildet. Legg til så mange interessepunkt du ønsker.
  4. Du kan legge til lydfiler (mp3) som fortellerstemme som blir spilt av i begynnelsen av scenen, som en bakgrunnslyd til hele scenen, og til hvert enkelt fokuspunkt. All lyd blir spilt av automatisk.
  5. Når du er ferdig må du publisere turen din. Velg «Unlisted» dersom du bare vil at folk du deler linken med skal kunne se turen, og «Public» dersom du vil publisere den på https://poly.google.com/tours. Trykk på publiser. Du får nå opp et popupvindu med en lenke som du kan kopiere og dele med andre. Velg å se turen med en gang, eller avslutte ved å trykke på «done»

  For å se turen i VR, må du åpne lenken i nettleseren på smarttelefon, trykke på VR-brille symbolet og legge telefonen i VR-brillen.

  • Del ekspedisjonen med de du ønsker via en lenke 
  • Krever internettilkobling for å lage og se turer
  • VR- modus fungerer foreløpig kun på Android-telefoner
  • Se og led turer du har laget i appen Expeditions, Les mer på www.support.google.com

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Takk for din tilbakemelding!