Her er jeg

I boken "Her er jeg" får du bli kjent med vennene Ole og Mia. Her presenterer Mia seg selv og sin familie. Boken er den første i serien om Ole og Mia.

Fakta og tilgjengelighet

Kategori: Språk/tale, Sammensatte lærevansker, Før skolealder, Småtrinnet (1.-4.), Bøker/hefter, Lærevansker og utviklingshemming, Statpeds ressurser

Pris: 135 kroner.

Ole og Mia er naboer. Mia bor med mamma, pappa og sine to søsken Otto og Pia. I nabohuset bor Ole med pappaen sin og hunden. Bøkene om Ole og Mia er skrevet for å passe til alle barn, men spesielt for barn som trenger ekstra støtte i sin språkutvikling. Hver side består av kun ett bilde som gjør at det lettere for barnet å konsentrere seg om fortellingen. Teksten er kortfattet og tydelig. Teksten støttes også av tegnillustrasjoner, som gjør at det enkelt å bruke tegn som støtte når du leser for barnet.

Det er i alt fem bøker i serien om Ole og Mia. De andre bøkene er "Jeg rydder", "Ole våkner", "Ole kler på seg" og "Bytte leker". "Følelsememo" er også en del av serien, og ment til å brukes sammen med bøkene.

Pedagogisk bruk

Produktet er egnet for bedre språkutvikling hos barn generelt, men passer også for barn med forsinket språkutvikling, barn med nevrologiske vansker m.m. Produktet kan også være nyttig for barn med spesifikke behov grunnet Downs syndrom, Fragilt X syndrom, Dyspraksi m.fl.

Bakgrunn

Ole og Mia-serien er produsert i samarbeid med Iréne Johansson som er Karlstadmodellens grunnlegger og Hatten forlaget i Sverige.
Norsk utgave er utgitt av Statped i samarbeid med Norsk Nettverk for Downs syndrom og med støtte fra Extrastiftelsen.