Cardboard Camera

Cardboard Camera er en app du kan bruke for å ta bilder i 180 grader, gjøre lydopptak og oppleve det i virtuell virkelighet (VR).

Fakta og tilgjengelighet

Et fotoapparat som ser ut som om det er laget i papp

Kategori: Ervervet hjerneskade, Språk/tale, Sammensatte lærevansker, Spesifikke språkvansker, Lese- og skrivevansker, Apper/programvare, iOS, Android

Systemkrav: iOS 8.0 eller nyere. Kompatible med iPhone, iPad og iPod touch. Android 4.4 og nyere.

Utvikler: Google Inc

Med Cardboard Camera tar du panoramabilder i 180º som kan utforske i VR-modus. For å se bildene trenger du en smarttelefon og en VR-brille (Google Cardboard). Du kan gjøre lydopptak samtidig som du tar bilde. Lyden lagres automatisk til bildet og spilles av i visningsmodus når du ser på bildet.

 • Appen kan være nyttig å bruke både for lærere og elever. Virtuell virkelighet gir en forsterket visuell støtte/opplevelse som tar deg nærmere innholdet og kan gi deg en følelse av å være tilstede. Det kan bidra til at det er lettere å forstå og huske. Muligheten for lydopptak i appen er viktig for dem med lese- og skrivevansker, og den kan brukes både for å ta inn og formidle kunnskap. Med Cardboard Camera kan du dokumentere opplevelser og erfaringer i hverdagen. Dette kan være nyttig for elever med kommunikasjonsvansker, elever som trenger ekstra språkstimulering eller for elever med hukommelsevansker. 

  • Forberedelse til å besøke nye steder/aktiviteter: Ta bilde av stedet eller utstyr som trengs for aktiviteten, ta opp en forklaring eller beskrivelse og la barnet se på dette i forkant.
  • Dokumentasjon med bilde og lyd, f. eks. av en presentasjon, konsert, forestilling, tur i naturen m. m.
  • La elevene bruke appen til å presentere et arbeid eller aktivitet
  • Snakke inn en oppgave knyttet til det du tar bilder av, f. eks. begreper knyttet til undervisning i et fremmedspråk, geometriske former i en bygning e.l.
  • Bruk den i språkstimulerende aktiviteter og samtal om innhold, erfaringer, plassering, beskrivelser o.l.
  • Ønsker du å ta et 360º bilde kan du bruke appen Google Street View. 
 • Opptak

  Når du åpner appen, har du tilgang til kamera, egne og delte bilder, samt innstillinger. Trykk på den oransje kameraknappen for å ta bilde. Beveg hånden stødig og rolig mot høyre, helt til du har gått rundt 180º. En linje viser hvor langt du har kommet. Dersom du beveger hånden for fort, gir den beskjed, og du må ta bilde på nytt. Lydopptak står på automatisk, men kan skrus av.

  Visning

  Velg hvilket bilde du vil se ved å trykke på det i menyen. Trykk på cardboard-symbolet og plasser telefonen i vr-brillen. Lyden spilles av automatisk. Når du ser i vr-brillen, må du selv bevege hodet rundt for å se, akkurat som i virkeligheten. Lyden spilles av uavhengig av hvor du ser, og repeteres dersom du er i visningsmodus lengre enn lydinnspillingen varer.

     

  • Skru av/på lydopptak, Lydinnspillingen varer like lenge som tiden du bruker på å ta et bilde.
  • Del og importer bilder.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Takk for din tilbakemelding!