Pedagogiske og digitale verktøy

Eksempler på kalenderapper

Innebygde kalendere i iOS og Android

Smarttelefoner og nettbrett har innebygde kalendere. Dette gjelder for alle plattformer (iOS, Android). Det varierer litt hvordan de ser ut, men alle har et enkelt layout og mange nyttige funksjoner som påminnelser, legge inn kart, notatfelt og hendelser. For noen kan denne type kalender være god nok tilrettelegging hvis de ikke er avhengig av bildestøtte.

Tiimo(iOS/Android)

Tiimo er en visuell kalender som viser daglige aktiviteter. Appen er utviklet for barn med behov for struktur og forutsigbarhet i hverdagen. Aktiviteter i kalenderen kan inneholde tekst, symboler og kan fargekodes. Ved bruk av verktøyet kan barnet holde oversikt over hva som skal skje nå, og hva som skal skje gjennom hele dagen. På denne måten kan Tiimo være et verktøy for dagsplan. Appen gir varslinger i form av vibrasjoner når en aktivitet begynner og når den slutter. Tiimo er spesielt godt egnet for smartklokke, men fungerer også på nettbrett og smarttelefon. Med tilgang til kontoen kan planen redigeres av foreldre, lærere eller eleven selv. Den kan redigeres på nettsiden og i appen.

Keep Track Comai (iOS/Android)

Keep Track Comai er en kalenderapp som gir deg påminnelser og viser sjekkliste med bildestøtte til hendelsene du har lagt inn. Appens funksjoner er gode å bruke for personer som har et ekstra behov for støtte knyttet til faste rutiner, forutsigbarhet i hverdagen, påminnelser og tidsforståelse.

Faste gjøremål legges inn som sjekkliste. Timeren kan brukes når ulike oppgaver utføres og for å forberede eleven til overganger. Sjekkliste og timer kan brukes separat eller kobles til kalenderhendelser. Når du oppretter en hendelse, kan du legge inn planer og annen informasjon under merknader, slik som eksempelet under.

Fotokalendern (iOS)

Appen Fotokalendern er en kalender med bilde, lyd og video til støtte for hukommelse, kommunikasjon og forberedelser. Den har et enkelt, nøytralt layout og er egnet for alle aldersgrupper. Kalenderen kan fungere som en støtte for samtale, for å huske hva du har gjort, sette ord på hva du har opplevd og for å forberede til kommende aktiviteter. Appen er kompatibel med iPad. Kalenderen kan ikke deles annet enn ved å ta en skjermdump fordi du ikke kan opprette en konto. All redigering må derfor skje på iPaden barnet bruker.

Tips og ideer

  • Kommunikasjonsbok mellom barnehage/skole og hjem.
  • Bruk dikteringsfunksjon i iPaden for å snakkeskrive inn tekst.
  • Forberede til kommende aktiviteter: Bilder, video og kart som illustrerer hvor og hva som skal skje, gir oversikt og kan bidra til å skape trygghet og forutsigbarhet. Det kan være oppgaver/aktiviteter i barnehagen eller skolen, eller utflukter der det er behov for stegvis eller detaljert gjennomgang med visuell støtte.
  • Videoene som legges inn, kan være instruksjonsvideoer som viser hvordan konkrete oppgaver skal utføres.

Tilbake til hovedsiden struktur og forutsigbarhet i det digitale læringsmiljøet.

Side 34 av 35

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Takk for din tilbakemelding!