Til hovedinnhold

2-tusen

Ressurs for begrepsforståelse og et rikere språk. 40 ulike tema og fire eventyr for barn fra 4 til 10 år, med illustrasjoner, norsk tegnspråk, grafiske tegn (SymbolStix), norsk tale/skrift og støtte for bryterstyring.

Bøkene "Tusen tegn å tenke på" (hørsel) og "Tusen ting å tenke på" (ASK)
  1. Kategori: Hørsel, Ervervet hjerneskade, Språk/tale, Sammensatte lærevansker, Barnehage, Småtrinnet (1.-4.), Nettressurser, Nettbaserte læremidler, Tegnspråk, Ord- og begrepsopplæring, Alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK), Statpeds ressurser
  2. Språk: Norsk
  3. Pris: Gratis
  4. Utvikler: Statped

Ressursen er laget for barn som har norsk tegnspråk som ett av sine språk, og barn som kommuniserer med grafiske tegn (ASK). Men med norsk tale og skrift skulle den egne seg for de fleste barn.

Å utvikle språk er noe av det viktigste som skjer i et barns liv. Både Rammeplanen for barnehagen og Kunnskapsløftet (LK20) vektlegger utvikling av språklige ferdigheter i mange av målformuleringene. Temaene i nettressursen passer både til barnehagen og til flere fag i grunnskolen (1- 4. trinn).

Som videoen over viser, er det enkelt å veksle mellom tegn og grafiske tegn for ett og samme begrep.Tegnene fra norsk tegnspråk vises som video og tegnillustrasjoner. Tegnillustrasjonene kan skrives ut eller lastes ned til eget bruk.

2-tusen er en digital versjon av temabøkene "Tusen tegn å tenke på" (norsk tegnspråk) og "Tusen ting å tenke på" (grafiske symboler, SymbolStix.) De fire eventyrene som er tema i bøkene, er i den digitale versjonen fortalt på norsk tegnspråk, og med grafiske tegn. Begge variantene er med norsk tale.