Til hovedinnhold

Hjelper datteren på ASK-reisen

Carolina Caggiano er mor til fire barn. En av dem er Isabella, en tiåring som bruker ASK.– Isabella har gjort meg til en ASK-mamma, sier Caggiano.

Caggiano har åtte års erfaring som ASK-mamma. – ASK må læres, og det tar tid, sier hun. Selv har hun de siste åtte årene brukt mye tid og krefter for å lære seg ASK.

– Jeg har er reist mange plasser for å delta på ASK-kurs. Siden kompetansen ikke har vært på samme sted og hatt varierende innhold, har jeg brukt mye tid og penger på reising og kurs. Det var veldig viktig for meg å bli en god ASK-samtalepartner for Isabella, nå er jeg det! Kunnskap om ASK er også avgjørende for et godt samarbeid mellom fagfolk og meg som forelder.

Statpeds e-læring om ASK inneholder relevant ASK-kunnskap samlet på én plass, og det er veldig nyttig med informasjon om rettigheter. Med e-læring og opplæringspakker kan du tilegne deg kunnskap om ASK i eget hjem, i det tempoet som passer deg og familien din – og dessuten er det gratis. Det er et stort fremskritt, sier hun. Isabella kan lese og skrive norsk samt lese spansk og engelsk.