Når barnet har nedsatt hørsel | www.statped.no

Når barnet har nedsatt hørsel

- informasjon til minoritetsspråklige foreldre

Når barnet har nedsatt hørsel er en informasjonsfilm til minoritetsspråklige foreldre med barn med hørselshemming. Det er viktig for foreldre å være klar over hvordan en best kan støtte opp om sitt hørselshemmede barn, og hvordan skole og hjelpeapparat kan bidra.I filmen møter vi tre jenter med ulik grad av hørselstap og med ulik bakgrunn.

Fakta og tilgjengelighet

skjermdump dvd

Kategori: Hørsel, Statpeds ressurser

Språk: norsk, engelsk, urdu, arabisk, sorani og somali. Norsk og engelsk versjon har både tale og tekst, mens de øvrige versjonene kun har tale.

Pris: DVDèn er gratis. Fagpersoner må betale porto.

Størrelse: Spilletid: 23  minutter

Møt Khatereh, Zjewan og Saera og deres foreldre. Khatereh er opprinnelig fra Afghanistan. Hun er født døv og har siden hun kom til Norge lært seg tegnspråk. Zjewan er født i Norge, men har sin bakgrunn fra kurdisk Iran. Zjewan er tunghørt på det ene øret. Saera er også født i Norge, men har pakistansk opprinnelse. Hun har fått operert inn cochleaimlantat på begge ører.

I filmen følger vi disse tre jentene på skolen og i fritiden. Filmen er basert på jentenes og deres familiers egne tanker om det å være hørselshemmet.

Filmen er tenkt som et bidrag til øvrig oppfølging fra hjelpeapparatet, og kan bestilles gjennom barnehage, skole eller PPT, eller ved direkte kontakt til Statped sørøst, Holmestrand.

Filmen er rettet mot foreldre, men fagfolk kan også benytte den. Det er imidlertid begrensninger i type bruk. Fagfolk kan bruke filmen som informasjonsmateriell rettet mot brukergruppen. Annen bruk er ikke lov.

Filmen har spilletid på 23 minutter. Den finnes på norsk, engelsk, urdu, arabisk, sorani og somali. Norsk og engelsk versjon har både tale og tekst, mens de øvrige versjonene kun har tale.

DVDèn er gratis. Fagpersoner må betale porto.

Ta kontakt med Statped sørøst, Holmestrand for spørsmål eller bestilling.

Statped sørøst hørsel v/ Anne Hem Langli
Skolegaten 1
3080 Holmestrand

eller

anne.hem.langli@statped.no (mrk. informasjonsfilm)

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!