GeoGuessr | www.statped.no

GeoGuessr

GeoGuessr plasserer deg et tilfeldig sted på verdenskartet, og du må resonnere deg frem til hvor du befinner deg. Spillet kan brukes i flere fag og kan være et godt utgangspunkt for samtale og kommunikasjon.  

Fakta og tilgjengelighet

Logo: en knappenål som peker et sted på en globus

Kategori: Sammensatte lærevansker, Samfunnsfag, Naturfag, Engelsk, Norsk, Mellomtrinnet (5.-7.), Ungdomstrinnet, Videregående, Apper/programvare, iOS, Pedagogisk bruk av teknologi, Web, Digitale spill, Underholdningsspill

Språk: Engelsk

Systemkrav: iOS 7.0 eller senere, nettleser

Utvikler: Anton Wallén

GeoGuessr er et enkelt spill som kan brukes for å samtale om ulike steder i verden, klima, språk og miljø. Spillet bruker Google Street View for å ta deg rundt i verden. Du blir plassert i boligfelt, på landeveier eller i byer og må bruke informasjonen om natur, skilt og omgivelser til å finne ut hvor du er. Når du tror du vet hvor du befinner deg, markerer du plasseringen på verdenskartet. Du kan stille inn hvor lang tid du vil ha på å gjette. Du får poeng ut ifra hvor langt du befinner deg fra riktig sted. Ressursen kan brukes individuelt, i samarbeid med andre eller som en konkurranse.

Skjerbilde med bilde av et landskap til venstre og et kartutsnitt til høyre.
Skjermdump fra GeoGuessr app til iOS.
 • GeoGuessr kan brukes til å starte samtaler, bygge relasjoner, øve på ord og begreper eller til å trene på kommunikasjon og samarbeid. Spiller elevene de samme oppgavene har de felles utgangspunkt, men har ofte gjort seg ulike tanker for valgene de tar. Dette er det fint å løfte frem, både i grupper og i full klasse. Kanskje noen har gjort seg noen like refleksjoner?

  GeoGuessr kan brukes i geografi, samfunnsfag og naturfag knyttet opp til temaer som klima og naturlandskap, kart, geografi, kultur og språk. Elevene kan for eksempel spille med hvert sitt kart, men samarbeide om å finne frem til riktig plass. I nettleserversjonen finnes oppgaver knyttet til ulike temaer, for eksempel Norge, fotballstadioner i Europa og stater i USA. Disse oppgavene kan brukes som forberedelse til temaer klassen skal jobbe med.

  Spillet kan også egne seg til bruk i språkfag. De ulike kartbildene kan åpne for å samtale om ulike begreper og temaer og kan gi trening i å gi forklaringer og begrunne valg. 

  Noen elever i skolen har liten eller ingen motivasjon for skolefag. Lærer eller assistent har mulighet til å bygge bro mellom spillet og fag og GeoGuessr kan derfor være en inngang til læring.

  • Elevene bruker spillet to og to. Den ene eleven ser skjermen og den andre sitter med ryggen til. Eleven som ser skjermen skal forklare til den andre hvordan det ser ut, og sammen skal de forsøke å finne ut hvor de er. Gi gjerne tips til nøkkelord elevene kan bruke for å beskrive området. Dette kan gjøres i ulike språkfag og i naturfag/samfunnsfag.
  • Elevene spiller sammen i grupper. En elev har spillet på sin skjerm. De andre elevene bruker sine enheter til å søke seg frem til hvor på kartet de er plassert. Her kan det være lurt å veilede elevene i hvordan gjøre gode søk.
  • Ved å logge inn i nettleserversjonen kan du spare opp poeng i fellesskap og låse opp flere kart.
  • Lag egne 360 graders bilder med appen Street View. Elevene kan ta bilder og lage egne bildeoppgaver til hverandre, gjerne av steder i nærmiljøet.
  • Med GeoGuessr Pro, som er tilgjengelig med nettleser, kan du lage dine egne kart.
  • Elevene kan ta skjermbilde underveis og lime bildene inn i Book Creator og fortelle hvordan de kom frem til svaret sitt med lydopptak eller video.
 • GeoGuessr finnes både som nettleserressurs og som app til iOS.

  Nettleser

  I nettleseren kan elevene logge inn med for eksempel e-post eller Google-konto, men spillet kan også brukes uten innlogging. 

  App

  Du kan velge mellom «single player» eller «pass and play». I «single player» velger du hvor lang tid du vil ha på å gjette. I «pass and play» konkurrerer du med andre og du kan du velge om du vil ha like eller ulike oppgaver. Du velger hvor lang tid dere skal ha til å gjette og hvor mange runder dere skal spille.

 • GeoGeussr er ikke universelt utformet for synshemmede.

Spill i skolen

På temasiden kan du lese om fordelene med digitale spill som inkluderende læringsaktivitet, hvordan tilrettelegge, samt tips og erfaringer og eksempler på spill. 

Gå til temasiden

Programmering for barn med særskilte behov

På denne siden finner du en innføring i hva programmering er, hvordan du kan jobbe med programmering i skole og barnehage og nyttige tips til tilrettelegging.

Gå til temasiden

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!