Google Earth VR | www.statped.no

Google Earth VR

Google Earth VR gir mulighet for visuell støtte i undervisning og tilrettelegging for elever som trenger trygghet ved overganger til nye steder. Du kan reise over hele verden i VR og oppleve mye av det i 3D. 

Fakta og tilgjengelighet

Google Earth VR - now with Street View. Jordkloden.

Kategori: Sammensatte lærevansker, Mellomtrinnet (5.-7.), Ungdomstrinnet, Videregående, Voksne, Apper/programvare, Pedagogisk bruk av teknologi

Språk: Engelsk

Systemkrav: Se spesifikasjoner til pc-krav i Steam og Oculus store

Utvikler: Google

Se jorden fra verdensrommet, fly over Alpene eller gå på gata i Hong Kong. Med Google Earth VR kan du få hele verden inn klasserommet. Virtuell virkelighet gir elevene en utvidet visuell støtte. Mye av innholdet er i 3D og skaper en opplevelse av å være tilstede i det du ser på. Det kan gjøre det lettere å lære og forstå det du opplever. 

Video fra Google

 • Google Earth VR kan brukes som visuell støtte i ulike fag og tema. Oppsøk historiske steder i historietimen og se kjente monumenter og bygninger. Lær om geografi og natur ved å besøke land, byer, ørken og regnskog. Du kan se isbreene i Norge fra luften, fly over Amazonas eller se verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, fra bakkenivå. Den visuelle støtten og opplevelsen kan skape utgangspunkt for språkstimulering, begrepstrening, kommunikasjon og formidling i undervisningen. Via deling på skjerm kan de som ikke har på VR-brillen, se det som skjer. På den måten kan du inkludere flere i opplevelsen, samarbeide og snakke om innholdet. VR kan skape variasjon i undervisningen og øke elevaktiviteten.

  Ved bruk av Google Earth VR kan du skape trygghet og tilrettelegge for elever som trenger ekstra forutsigbarhet. Det kan du gjøre ved å besøke nye steder i VR før du drar dit i virkeligheten. Det kan være en klassetur, nærområdet, skoleveien eller andre ekskursjoner.

  For elever med nedsatt bevegelsesevne kan digitale ekskursjoner i VR gjøre verden mer tilgjengelig. Det kan gjelde elever som sitter i rullestol og derfor ikke kan komme seg opp på fjelltopper.

  Google Earth kan fungere for personer med moderat synssvekkelse, men dette må testes ut individuelt. En tilrettelegging for synshemmede kan være at lærer/medelev følger med på skjermen på det som eleven ser i brillen, og gir instruksjoner om hvor den andre eleven skal navigere.

  • VR kan for noen fremkalle kvalme og svimmelhet. Følg med på reaksjoner, ha korte økter og ta pauser underveis.
  • Bruk den i trafikkopplæring - besøk stedet i VR som en forberedelse til å gå ut i trafikken. Snakk om skilt, retning, regler og trygg atferd.
 • Google Earth VR brukes via VR-briller, en kraftig datamaskin og to håndkontroller. Håndkontrollene har ulike funksjoner, instruksjoner og menyer som står synlig i form av engelsk tekst. I hovedmenyen (se bildet nedenfor) kan du velge mellom utvalgte steder, turer med rolig musikk, byer og natur. Du kan søke etter og lagre steder i en egen mappe i menyen. Når du har søkt opp et sted du vil reise til kommer en markør opp på stedet og du kan navigere mot denne.

  • Krever internettilkobling
  • Street View funksjonen gjør at du kan gå ned til bakke-nivå, navigere og se utvalgte 360 bilder
  • Velg mellom dag og natt – modus
  • Søkefunksjonen har ikke dikteringsfunksjon, kun tastatur (engelsk). Søket gir forslag til stedsnavn når du begynner å skrive.
  • Du kan regulere hastigheten på hvor fort du vil fly/zoome ut og inn, noe som kan være nyttig for å unngå å bli kvalm/svimmel
  • «Comfort mode» som snevrer inn synsfeltet (gir tunnelsyn). Dette kan aktiveres for å minske i kvalme/svimmel når du navigerer rundt.
  • Aktiver «Human scale» for å bli plassert nærmere bakken.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!