Til hovedinnhold

iMovie – videoredigering på iOS

Med iMovie kan både lærere og elever lage egne videoer. Bruk av video egner seg godt til gi elever visuell og auditiv støtte.

Appikon: stjerne med et filmkamera inni
  1. Kategori: Kombinerte syns- og hørselstap og døvblindhet, Hørsel, Syn, Ervervet hjerneskade, Språk/tale, Sammensatte lærevansker, Apper/programvare, iOS, Lærevansker og utviklingshemming
  2. Systemkrav: iOS
  3. Utvikler: Apple

iMovie er en videoredigerings-app som kan brukes på iPad, iPhone og Mac. Bilder og video konkretiserer lærestoffet. For mange elever med spesielle behov er visualisering avgjørende for å forstå og tilegne seg kunnskap. Video egner seg derfor godt til å tilrettelegge lærestoff. Dette kan gjøres ved å lage oppskrifter, filmer til å forberede seg eller videopresentasjoner til omvendt undervisning.

Se under "Hvordan virker den" for flere instruksjonsfilmer.

Med video som verktøy kan barnehagebarn og elever produsere, jobbe aktivt og delta, noe som også støtter opp om innlæringsprosessen. Video er også et format barn og unge er vant med og arbeidsmåten vil både være kjent og motiverende for mange.

I iMovie kan du klippe i filmopptaket, legge inn bilder, tekst og andre effekter og lese inn lyd. Dette gjør at du kan tilpasse innholdet og få et ferdig produkt som ser bra ut.