Jenteliv – tre jentehistorier om AD/HD
Mange forbinder AD/HD med hyperaktive, ukonsentrerte og impulsive gutter. At også jenter kan ha AD/HD, har hatt mindre fokus. Det har ført til at det trolig er store mørketall og at mange jenter ikke blir oppdaget og ikke får den hjelpen de trenger.
AD/HD er en diagnose med store individuelle forskjeller. På samme måte som jenter og gutter er forskjellige, er også jenter og gutter med AD/HD forskjellige. Noen har et høyt aktivitetsnivå – andre sliter mer med en indre uro. Noen er lett synlige - andre blir flinke til å skjule sine problemer. Hva vil det si å være jente og ha AD/HD?
I denne filmen møter vi tre forskjellige jenter. Alle med AD/HD.
Kristine (35) er språkforsker og forfatter. Hun har alltid nye idèer - alltid noen prosjekter på gang. Vi følger henne gjennom bokutgivelse, familieliv og når jobben blir vanskelig å håndtere. Kristine er en anerkjent fagperson – men trives best når hun får være litt opp-ned.
Parallelt følger vi Malin (13) og Sunniva (21) som også har AD/HD. Malin er litt guttejente og elsker å ”breake”. Bare hun får være i aktivitet går det greit. Å sitte rolig på en skolepult derimot…
Sunniva har ikke samme ytre uro, men en indre uro som gjør det vanskelig å konsentrere seg om studiene. På skolen har hun alltid fått høre at hun må skjerpe seg. Hun trodde etter hvert at hun var dum. Nå vet hun at hun langt fra er dum – hun sliter bare litt mer med konsentrasjonen enn andre.
Vi følger de tre gjennom deres hverdag og får del i deres historie og deres erfaringer.
Sammen med filmen følger det også tilleggsintervjumateriale med prof. Russel A. Barkley og Dr. psychol Heidi Aase.