Til hovedinnhold

Mine tegn: Skolestart

Praktisk bok og filmer for lærere og foreldre som viser hvordan barn med forsinket språkutvikling kan uttrykke seg og forstå med tegn som støtte, også kalt tegn-til-tale.

Forside bok Mine tegn: Skolestart tre gutter smilende inni et lekerør
  1. Kategori: Språk/tale, Sammensatte lærevansker, Utviklingshemming, Småtrinnet (1.-4.), Mellomtrinnet (5.-7.), Bøker/hefter, Tegn-til-tale, Alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK), Lærevansker og utviklingshemming, Statpeds ressurser
  2. Språk: Bokmål
  3. Format: Bok/PDF
  4. Utgiver: Statped, 2014

«Mine tegn: Skolestart» består av en bok og en samling med sju filmer. Alle tegnene fra boka vises.

I filmene, som er tematiske, møter du Eskil fra Fyresdal og dem som er rundt ham. Eskil går i første klasse og er en sosial gutt som liker å være sammen med venner. Han er født med en sjelden kromosomfeil og har dyspraksi. Dette betyr at han har et lite utviklet verbalspråk. Men Eskil har mye han ønsker å uttrykke, og det er derfor viktig at tegn blir en naturlig kommunikasjonsform både hjemme, på skolen og i fritida. Klikk deg fra tema til tema mens du har boka foran deg, og se hvordan tegnene blir utført.

Du kan se filmene gratis her.

Denne læringsressursen er en del av Mine tegn-serien som i alt består av:«Mine tegn: Babyboka» handler om hvordan du kan jobbe med tegn i de første leveårene.«Mine tegn i barnehagen» handler om hvordan du kan jobbe med tegn i førskolealder. «Mine tegn: Skolestart» er en videreføring med temaer knyttet til overgangen fra barnehage til skole.

Denne læringsressursen er en del av Mine tegn-serien som i alt består av:

«Mine tegn: Babyboka» handler om hvordan du kan jobbe med tegn i de første leveårene.

«Mine tegn i barnehagen» handler om hvordan du kan jobbe med tegn i førskolealder.

«Mine tegn: Skolestart» er en videreføring med temaer knyttet til overgangen fra barnehage til skole.