Til hovedinnhold

Number Frames

Med Appen Number Frames kan du bruke rutenett og figurer for å konkretisere og visualisere i arbeid med matematikk.

Appikon Number Frames
  1. Kategori: Sammensatte lærevansker, Matematikkvansker, Barnehage, Småtrinnet (1.-4.), Mellomtrinnet (5.-7.), Ungdomstrinnet, iOS, Android, Windows, Web
  2. Systemkrav: iOS 6.0, 1.0.0, windows 10.
  3. Utvikler: catalog.mathlearningcenter.org/apps

Number Frames strukturerer tall i rutenett på fem, ti, tjue, og ett hundre. Figurer brukes til å telle med, sammenligne og til å konkretisere regnestykker. Number Frames har en nøytral layout, og vil derfor kunne appellere til flere aldersgrupper. Den kan brukes av alle, men passer spesielt godt for elever som har særskilt behov for visuell støtte og alternative skriveredskaper.

Beskrivelse av ressursNumber Frames strukturerer tall i rutenett på fem, ti, tjue, og ett hundre. Figurer brukes til å telle med, sammenligne og til å konkretisere regnestykker. Number Frames har en nøytral layout, og vil derfor kunne appellere til flere aldersgrupper. Den kan brukes av alle, men passer spesielt godt for elever som har særskilt behov for visuell støtte og alternative skriveredskaper.Hvordan virker den? Sette inn video fra http://www.mathlearningcenter.org/blog/number-frames-appInnstillinger/funksjoner:-Velge antall ruter og retning på rutenettet. Størrelsen kan ikke endres. -Ulike figurer og farger-tegne- og skriveverktøy -talltastatur-Infoknapp der du kan lese om hvordan appen virker.Pedagogisk brukPedagogisk bruk av apper i matematikk (link til egen side)Tips og Ideer til bruk av appen-Øve på ulike tellestrategier-Lage mønsterrekker-Visualisere regnestykker innen de fire regneartene-Sette opp ligninger med figurer og tall du skriver selv. -Sette inn tall i rutenettet fra talltastaturet eller skrive med skriveredskapet i appen. -Ta skjermdump og lagre i album på iPaden til dokumentasjon og videre arbeid.-Skjermdumper kan hentes fra album inn i verktøyapper som Book Creator for å bruke bildene i videre arbeid. Les mer om bruk av verktøyapper i matematikk her.-Når du skal velge antall ruter i rutenettet vises antall ruter som et multiplikasjonsstykke. Dette kan brukes for å visualisere gangestykker.