Til hovedinnhold

Numicon

Numicon er et visuelt materiell som benytter mange sanser i barns matematikk tilnærming. Numicon er laget for at barn skal få et godt grunnlag for forståelse av matematikk i førskolealder, de første skoleår og elever med særlige behov.

Innholdet i grunnsettet
  1. Kategori: Sammensatte lærevansker, Matematikkvansker, Matematikk, Barnehage, Småtrinnet (1.-4.), Konkret materiell, Konkretiseringsmateriell, Bokmål, Nordsamisk, Lærevansker og utviklingshemming
  2. Språk: Bokmål, Nordsamisk
  3. Pris: 3299 kr
  4. Format: Konkret materiell og håndbok med aktivitetskort.
  5. Utvikler: NUMICON Ltd., England. Statped v/ redaktør Jarl Formo har tilpasset materiellet til norsk.  Anne Dagmar Biti Miklasen, Tor Persen og Kirsten Wirkola, Statped, har tilpasset det til nordsamisk. Sametinget har ved å bevilge ressurser muliggjort å gjennomføre dette prosjektet.

Loga Numicon birra davvisámegillii.

Numicon bygger på et billedspråk som bruker former for å representere hvert tall. Formene er laget slik at sammenhengen mellom tallene kan sees uten å benytte skrevne siffer. Numicon bidrar til å utvikle en forståelse av tall og sammenhengen mellom dem. Dette er viktig for å utvikle hoderegning og skriftlig matematikk. Det er lett å følge Numicons steg-for-steg program som er illustrert med fotografier. Bruk av flere sanser appelerer til ulike læringsstiler. Elevene blir motivert av bildeformer og utvikler positive holdninger til matematikk.

Innhold: Numicon grunnsett, veiledning og materiell.