Paint 3D | www.statped.no

Paint 3D

Med tegneprogrammet Paint 3D kan du lage modeller i 3D og plassere dem i en utvidet virkelighet (AR) via kameraet på PC eller nettbrett.

Fakta og tilgjengelighet

En dråpe med ulike farger

Kategori: Kunst og håndverk, Matematikk, Apper/programvare, Windows, Pedagogisk bruk av teknologi

Systemkrav: Windows 10

Utvikler: Microsoft

Paint 3D kan brukes som et verktøy i pedagogisk tilrettelegging for visualisering og konkretisering av faglig innhold for å illustrere sammenhengen mellom 2D og 3D. Modellene kan animeres og med den innebygde opptaksfunksjonen i "blandet virkelighet" kan du lage presentasjonsfilmer som visualiserer og forklarer faglig innhold. Det kan for eksempel være om solsystemet, matematiske figurer eller modeller av celler.

 • Tegneprogrammet kan brukes i alle fag hvor en jobber med tegning og design. For barn og unge med lærevansker kan det være nyttig å bruke for å illustrere sammenhengen mellom 2D og 3D, for eksempel med tanke på visuell støtte knyttet til arbeid med geometri. Programmet gjør det mulig å animere og se 3D-modellene en har laget i virkeligheten (Mixed reality) via kameraet på enheten. Dette kan gjøre det mer inspirerende og realistisk å tegne modeller som skal fungere i virkeligheten, som en stol, et bord eller en fantasifigur som kan sitte på pulten i klasserommet. Med den innebygde opptaksfunksjonen i "blandet virkelighet" kan du lage presentasjonsfilmer som visualiserer og forklarer faglig innhold. Det kan for eksempel være om solsystemet, matematiske figurer eller modeller av celler.

  • Geometri: Illustrer og manipuler figurer i 3D og knytt det til arbeid med formler.
  • Arbeid med forståelse av perspektiv: Utforsk, prat om og forklar hvordan en figur ser ut fra ulike vinkler.
  • Språkstimulering og begrepstrening: Bruk funksjonen "Mixed reality" og bruk modeller barnet selv har tegnet for å skape motivasjon og inspirasjon. Ta bilde av det dirkete i Paint 3D og bruk bildet til å lage en bok med appen Book Creator.
  • Print ut modellene med en 3D-printer.
 • Paint 3D er en app i Windows 10 operativsystem, så alle som har Windows 10 har også Paint 3D. Programmet kan brukes til å lage alt fra enkle strektegninger til komplekse modeller av f.eks. hus i 3D. Kan brukes på PC eller Windows Surface nettbrett med tegneblyant. Microsoft har laget en spilleliste på YouTube hvor de viser hvordan du kan bruke programmet:  

  Se innstruksjonsvideoer fra Microsoft på Youtube

  • Last ned/opp 3D modeller på www.remix3d.com
  • Ta bilde med din 3D-modell plassert i virkeligheten via innebygd kamera
  • Last opp egne bildefiler og jobb videre med dem i Paint 3D

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!