Tar Heel Reader | www.statped.no

Tar Heel Reader

Tar Heel Reader er en samling av gratis, lettleste og lett tilgjengelige lesebøker med et bredt spekter av tema – på mange ulike språk.

Fakta og tilgjengelighet

Skjermdump av nettsiden. Viser de fem lettlestbøkene som er laget på norsk.

Kategori: Sammensatte lærevansker, Språkforstyrrelser, Lese- og skrivevansker, Utviklingshemming, Autismespekter, Ord- og begrepsopplæring, Lærevansker og utviklingshemming

Språk: 27 språk, inkludert norsk

Pris: Gratis

Format: Nettbasert

Utvikler: Center for Literacy and Disability Studies og Department of Computer Science ved University of North Carolina at Chapel Hill.

Tar Heel Reader er en gratis nettressurs i leseopplæringa, hvor det er  samlet lettleste bøker med et bredt spekter av tema – på mange ulike språk. Bøkene er beregnet på leseopplæring og kan leses direkte på skjerm eller skrives ut. Ressursen har mulighet for opplesing av bøker med syntetisk tale på noen språk. Den norske stemmen er enda ikke klar.

Bøkene kan åpnes ved hjelp av ulike brukergrensesnitt, inkludert berøringsskjermer, intelligente taster med tilpassede overlegg, eller med brytere. Alle bøkene kan redigeres og tilpasses din elev og på ditt språk.

Du kan lage dine egne bøker med bilder fra Flickr eller laste opp egne bilder. Du kan selv velge om du vil publisere bøkene på nettet eller om du vil bruke bøkene i kladdformat. Da er det kun du som ser de bøkene du lager. Alle bøker skal være kvalitetssikret i forhold til kvalitet og rettigheter før de publiseres. Dette gjelder både tekstkvalitet og rettigheter knyttet til bilder. Grafiske symboler kan ikke lastes opp. Det er mulig å jobbe med bøkene uten å være tilkoblet internett.

Tilgangen er gratis, men krever at du registrerer deg med brukernavn og passord. Første gang du registrerer deg må du ha tilgang til en kode/ førstegangs passord. Det får du ved å sende en e-post til tarheelreader@cs.unc.edu

  • Tar Heel Reader har store muligheter for individuell tilpasning, og vil være særlig nyttig for de elevene som strever med motivasjon knyttet til lesing. Tar Heel Reader lar deg lage og tilpasse egne bøker med tema som eleven er opptatt av. Det vil ofte være en motiverende faktor i lesingen når eleven kan lese om ting som har interesse.

    Nettstedet har 30 000 ferdige lettlestbøker, som kan tilpasses til ditt bruk, eller du kan lage dine egne bøker.

    Det kan også være en flott aktivitet for hele klassen, hvor eleven kan lage sin egen lesebok. Vanligvis er to-tre av disse bøkene så bra at de også kan publiseres og brukes for elever som trenger dette særskilt

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!