Til hovedinnhold

Tella - Mattespill for de minste

TELLA er et pedagogisk spill for nettbrett der barn kan lære matematikk gjennom å leke og prøve seg fram. Spillet er utviklet av Høgskolen i Bergen i samarbeid med Statped.

  1. Kategori: Sammensatte lærevansker, Matematikkvansker, Matematikk, Barnehage, Småtrinnet (1.-4.), Apper/programvare, iOS, Android, Lærevansker og utviklingshemming, Digitale spill, Pedagogiske spill
  2. Systemkrav: Krever iOS 6.0 eller nyere. Kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch. Android 2.3 og nyere
  3. Utvikler: tella123.org

Spillet er egnet for hjemmebruk og for matematikkundervisning på skolen. Det er pedagogisk tilrettelagt slik at det passer inn i vanlig undervisning og i spesialundervisning.

Spillet består av mange moduler (enkeltspill) med oppgaver som løses i oppsatt rekkefølge. Det er til sammen mer enn to timer med spilletid. TELLA kan enkelt tilpasses barnets nivå. Se siden: FOR LÆREREN.TELLA er utviklet i et samarbeid mellom Høgskolen i Bergen (Senter for nye medier), Statped Vest og Universitat Politècnica de Valencia, Campus d’Alcoi i Spania med støtte fra det norske Utdanningsdirektoratet.

Det er beregnet på aldersgruppen fra fem til åtte år, men passer også for dem som er yngre eller eldre.

Spillet består av mange moduler (enkeltspill) med oppgaver som løses i oppsatt rekkefølge. Det er til sammen mer enn to timer med spilletid. TELLA kan enkelt tilpasses barnets nivå.

TELLA er utviklet i et samarbeid mellom Høgskolen i Bergen (Senter for nye medier), Statped og Universitat Politècnica de Valencia, Campus d’Alcoi i Spania med støtte fra Utdanningsdirektoratet.