Bitsboard Flashcards & Games | www.statped.no

Bitsboard Flashcards & Games

Bitsboard er en læringsapp hvor du kan velge ulike spill fra utvalgte bildebrett som inneholder bilder, tekst og lyd.

Fakta og tilgjengelighet

Logo, en firkant med fire tomme kort inni

Kategori: Kombinerte syns- og hørselstap og døvblindhet, Språk/tale, Sammensatte lærevansker, Språkforstyrrelser, Lese- og skrivevansker, Matematikkvansker, Barnehage, Småtrinnet (1.-4.), Apper/programvare, iOS, Kognitive ferdigheter, Ord- og begrepsopplæring

Størrelse: 101 MB

Systemkrav: iOS10 eller nyere. Kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch.

Utvikler: bitsboard.com

Bitsboard har mer enn 35 spillbaserte oppgaver hvor du kan arbeide med utgangpunkt i bildekort og lydstøtte på ulike måter; bygge ord, stave, finne ord til bilde, finne manglende bokstav, sporing av bokstaver, ordjakt, flashcards, sortere, rekkefølge, sant/usant, bingo, memory, quiz, bildejakt, kryssord, puslespill mm. Du kan velge flere språk i appen, men norsk er ikke et alternativ. Aktivitetene i appen kan likevel brukes fordi det er bildebasert. Når du legger inn innhold selv, kan du legge inn norske ord og appen gjenkjenner norske ord hvis du søker på bilder du vil legge inn. 

 • Den store fordelen med Bitsboard er variasjonen i spillmuligheter og at du enkelt kan lage egne brett. Det gjør at den egner seg godt til bruk i tilpasset opplæring da mulighet for differensiering og individuell tilrettelegging er stor. Bitsboard gir tydelig visuell og auditiv støtte noe som er viktig for de som har språkvansker eller andre lærevansker. Den egner seg også godt til bruk i lese- og skriveopplæringen og du kan lage eget innhold tilpasset det nivået barnet er på. Barn med skrivevansker kan diktere inn tekst i appen når de lager egne bildebrett. At den har en tydelig og konkret layout gjør at den også egner seg godt for de som har konsentrasjonsproblemer eller problemer med å skille ut sanseinntrykk. Bitsboard kan også fungere fint som et supplement til de som har matematikkvansker da du kan lage egne brett med tilpasset innhold samt få en variert tilnærming til innlæring.

  • La barna lage brett av bilder med ting de er interessert i for økt motivasjon og medbestemmelse. Gå på bildejakt, legg inn tekst og lyd.
  • Bruk den i bokstavinnlæringen: Ta bilder av ting som begynner på bokstavene i alfabetet, eks. «A», les inn lyd og skriv inn tekst.
  • Bruk den i matematikkundervisning: sortere, finne likheter/ulikheter, mønstre, geometriske former og jobb med tall og mengde.
  • ASK-symboler: Ta bilde av symbol, sett inn tekst og lydstøtte.
  • Lag egne brett for arbeid med ordklasser, tema som årstider, følelser og rutiner.
  • Bruk den i arbeid med andrespråk. Bitsboard er på engelsk, tysk og fransk. I tillegg kan du søke i katalogen etter bildebrett på andre språk eller lag brett selv.
 • Når du har lastet ned appen må du opprette en bruker. Deretter velger du bildebrett i katalogen. Noen brett krever kjøp i app/Pro-versjon, eller du kan laste ned delte brett. Når du har valgt det brettet du vil bruke får du opp en meny hvor du kan velge hvilket spill du vil starte. Du kan når som helst bytte spilltype i menyen øverst til høyre. Velg, bruk, tilpass eller opprett egne bildebrett etter behov.

  • Legge til/endre bilder, tekst og lyd i eksisterende brett
  • Lag egne brett: Legg til bilde, tekst, lyd og bruk enkelt tegneverktøy.
  • Velg hvilke elementer som skal matches; bilde til tekst, lyd til tekst, lyd til bilde eller bilde til bilde.
  • Rediger lyd – tilbakemelding på utførte oppgaver/spill: skru av, slett eller spill inn egen lyd.
  • Bitsboard Pro: import/eksport via Dropbox og Quizlet, legge til video fra Youtube og bilder fra web, ubegrenset antall brukere og klassetilganger, ekstra innstillingsfunksjoner for spill og brukere.
  • Opprette flere brukere for ulike elever og tilpass innhold: lagre individuelle innstillinger, vanskelighetsgrad, reguler tilgang og sett passord.
  • Del og bruk: del innhold med andre brukere, søk og last ned brett i katalogen og delta i klasser opprettet av andre.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!