Speak to Go | www.statped.no

Speak to Go

Speak to Go er en nettbasert ressurs som lar deg utforske verden ved å bruke stemmen og oppleve stedene du besøker i virtuell virkelighet (VR).

Fakta og tilgjengelighet

"Speak to Go - explore the world with your voice"

Kategori: Språk/tale, Sammensatte lærevansker, Lese- og skrivevansker, Dysleksi, Nettressurser, Nettsteder

Språk: Engelsk tekst. Fungerer med norsk tale.

Format: Nettressurs

Utvikler: Google Developers

Ressursen fungerer med norsk tale. Du kan si navnet på et sted (for eksempel den kinesiske mur), et land, en by eller en adresse, og den søker i alt innhold. Den inneholder bilder fra Google Street View, som lar deg navigere ved å følge pilene, samt rene 360 graders bilder uten piler hvor du kan se deg rundt kun ved å bevege på hodet. Speak to Go gir deg best opplevelse i VR-modus ved bruk av en smarttelefon og en VR-brille i papp, f.eks. Google Cardboard.

(Filmen ovenfor er på engelsk og laget av Google Developers)

 • Speak to Go kan brukes i mange pedagogiske sammenhenger hvor en skal besøke geografiske steder, som i naturfag, samfunnsfag og historie. Opplevelsen i VR-modus kan gjøre læringsarbeidet mer motiverende og kan aktivisere elevene i større grad enn ved kun å se på bilder eller film.
  Stemmestyringen gjør programmet godt egnet for personer som har skrivevansker, men det kan brukes av alle. Personer med lettere uttalevansker kan også bruke ressursen, da den ikke er avhengig av helt korrekt uttale for å finne riktig lokasjon, men her må en prøve seg frem. Du må kunne betjene en knapp på VR-brillen eller en tast på et tastatur for å bruke ressursen.

  • Dra på virtuelle ekspedisjoner og bruk det som utgangspunkt for undring, nysgjerrighet og utforsking.
  • Språkstimulering: jobb med beskrivelser og muntlige eller skriftlige gjengivelser av det en ser.
  • Legg til rette for forutsigbarhet ved å besøke steder i forkant, samtale om hvordan det ser ut og hva som skal skje når en drar dit.
 • Speak to Go kan brukes i nettleser på PC, nettbrett eller smarttelefon. Den fungerer best med Chrome nettleser og Android telefon, noe som anbefales for å få full funksjonalitet.
  Åpne nettleser og gå til https://speaktogo.withgoogle.com/
  Gi nettleseren tillatelse til å bruke mikrofonen. Aktiver VR- modus og sett telefonen inn i brillen.

  Ved bruk av telefon og VR-brille må du bruke knappen på toppen av høyre side på brillen for å aktivere mikrofonen. (Se bildet under). Du kan navigere deg videre i bildet ved å se på pilene i bildet og trykke på knappen på toppen av VR-brillen.

  En vr-brille laget av papp
  På PC må du bruke mellomromtasten for å aktivere mikrofonen og musen for å bevege deg rundt. I nettleser på nettbrett må du bevege brettet for å se bildet fra ulike vinkler.  

  • Må ha tilgang til enhetens mikrofon
  • Navigasjonsmuligheter i bildet
  • Ressursen gir deg ikke auditiv støtte på tekst, og teksten kan ikke markeres for å få den opplest.
  • Les mer om funksjonalitet på https://webvr.info/
  • Dette er et webvr-eksperiment. Support og funksjonalitet på alle platformer er derfor begrenset. 
  • Se flere webvr-eksperimenter ved å gå til https://experiments.withgoogle.com/webvr

   

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!