VirtualSpeech | www.statped.no

VirtualSpeech

VirtualSpeech er en app du kan bruke for å øve på å snakke foran andre mennesker i en virtuell virkeligeht (VR).

Fakta og tilgjengelighet

En snakkebobble.

Kategori: Språk/tale, Sammensatte lærevansker, Ungdomstrinnet, Videregående, Voksne, Apper/programvare

Språk: Engelsk

Utvikler: VirtualSpeech

Appen er en VR-app som har ulike virtuelle rom du kan velge å gå inn i. I disse rommene kan du øve på å snakke eller presentere noe. Omgivelsene er i 360 grader, med publikum som beveger seg og ser på deg. Du kan laste inn en egen presentasjon i appen, gjøre opptak av det du sier og høre på det etterpå. Appen passer best fra ungdomsskolenivå og oppover.
For å bruke appen trenger du en VR-brille, Samsung Gear VR, Quest, Ocolus Go eller Vive Focus.

Videoen nedenfor er laget av produsenten og viser hvordan appen ser ut på telefonen uten bruk av VR-brille.

 • VirtualSpeech kan brukes av alle som ønsker å øve på muntlig formidling. For elever som strever med å snakke foran klassen eller andre, kan appen være en god arena å begynne på. Her kan en bli utfordret samtidig som det er i et trygt, realistisk og forutsigbart miljø hvor det en sier ikke har en virkelig mottaker, noe som kan gjøre det mindre skremmende å prøve.

  • For elever som er ekstra usikre kan det være nyttig å gå inn i rommene og bare øve på å være der, før en begynner å snakke. Da kan en jobbe med beskrivelser av rommet, hvordan eleven opplever å være der, tanker og refleksjoner om det å skulle si noe o.l.
  • For noen kan det være nyttig å ta opp og høre sin egen stemme i etterkant, for andre kan det være for skummelt eller vanskelig. Det er viktig at du som lærer har et bevisst forhold til det og tilpasser elevens behov.
  • Bruk den til å øve på sosiale ferdigheter. For eksempel hvordan en presenterer seg, plasserer seg i forhold til de andre o.l.
  • Bruk den til engelskundervisning. Spørsmålene i intervjurommet stilles på engelsk. Jobb med oversetting og å formulere muntlig svar.
 • Når du åpner appen må du velge hvilket rom/situasjon du vil snakke i. Velg mellom konferansesal, klasserom, møterom mm. Du kan også øve deg på en intervjusituasjon, hvor du får spørsmål ut fra hvilket yrke du velger(engelsk)
  Når du har valgt et rom er det bare å begynne. Du aktiverer knappene ved å se på dem, eller ved bruk av navigeringfunksjonen på vr-brillen du har. Du kan ikke gå rundt i rommet, bak møbler o.l., bare snu deg rundt 360 grader.

  • Importer egen presentasjon i appen. Det bør ikke være for mye tekst på hver side i presentasjonen du laster inn, for da kan skriften bli litt liten og vankselig å se.
  • Appen inneholder videoer med tips (engelsk)
  • Mulighet for å ta opp egen stemme, spille den av og få tilbakemelding på rytme, øyekontakt mm.
  • Tidtaking starter automatisk når du går inn i et rom

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!