Google Maps- Til fots | www.statped.no

Google Maps- Til fots

Appen Google Maps har en funksjon kalt "Til fots" som kan hjelpe deg å navigere, finne din destinasjon og utforske tilbud som er i omgivelsene. Dette kan være nyttig for personer som har en synsnedsettelse.

Fakta og tilgjengelighet

Punktmarkering på et kart

Kategori: Syn, Småtrinnet (1.-4.), Mellomtrinnet (5.-7.), Ungdomstrinnet, Videregående, Voksne, Apper/programvare, iOS, Android

Systemkrav: iOS 9.0 eller nyere. Kompatibel med iPhone, iPad og iPod Touch. Android.

Utvikler: Google, Inc.

Google Maps er et navigasjonsverktøy som hjelper deg med å lage en rute og utforske de ulike tilbudene som er rundt deg eller i nær din destinasjon. Appen kan også gi informasjon om for eksempel åpningstider, distanse og trafikk. Google Maps kan fungere som et navigeringsalternativ eller sammen med BlindSquare, et navigasjonshjelpemiddel for synshemmede. Les mer om BlindSquare.

  • Når du starter turen kan du koble ørepropper til telefonen og legge den i lommen. Ha en propp i øret for å høre instruksjonene og ett øre fritt til å høre trafikken. Husk å slå av skjermen før telefonen legges i lommen.
  • Vær oppmerksom på at Google Maps vil gi deg instruksjoner cirka 10 sekunder før du skal svinge til høyre eller venstre.
  • Det er mulig å dele posisjonen din med andre. Dette kan hjelpe om du skal treffe noen, men ikke vet hvor du er i forhold til dem.
  • Dette er ikke en erstatning for hvit stokk eller førerhund, men en støtte til å kunne navigere i landskapet og kjapt kunne vite cirka hvor man befinner seg i forhold til sine omgivelser.
  • Google Maps kan brukes sammen med BlindSquare. Da vil Google Maps fortelle hvor du skal gå og BlindSquare hvilke bedrifter som er i nærheten av deg. På denne måten får du hjelp til å holde oversikt over dine omgivelser.
 • Når du åpner Google Maps første gang vil du få spørsmål om Google Maps kan spore posisjonen din, her må du trykke «Godta».

  Det er flere måter å søke etter en destinasjon i Google Maps. Når du har åpnet programmet vil du finne «Søk»-knappen øverst på skjermen. Sveip med en finger til høyre eller venstre til du hører «søk» og dobbeltrykk med en finger. Nå kan du skrive inn adressen eller bedriften du skal til. Det er også mulig å benytte talesøk som du finner til høyre for «Søk»-knappen. Denne funksjonen gjør at du kan diktere inn søket ditt.

  Etter at du har søkt og funnet din destinasjon kan du trykke på knappen «Finn veien». Du må nå velge mellom fremkomstmidlene bil, kollektiv, til fots eller sykkel. Disse finner du øverst i skjermbildet, sveip med en finger til høyre eller venstre til du hører «Til fots» og dobbeltrykk med en finger. For å starte navigeringen trykker du på «Start»-knappen nederst i høyre hjørne.

  Når navigeringen er startet vil du få jevnlig beskjed om når du skal svinge til høyre eller venstre. Det er mulig å aktivere vibrering i innstillingene slik at telefonen vibrerer for hver gang du må svinge.

  Du kan også bruke Google Maps når du er usikker på hva du ønsker å gjøre. Da kan du trykke på «Utforsk» som er nederst i venstre hjørne. Her kan du velge mellom flere kategorier og bla gjennom tilbudene og mulighetene i nærheten av deg. Her vil du også få informasjon om åpningstider, trafikk og vurderinger av bedrifter.

  For å bruke Google Maps uten nett må du først trykke på «Meny» øverst til venstre. Deretter på «Kart uten nett». Her vil du få et valg mellom «Last ned det anbefalte områdene lokalt» eller «Last ned egendefinert område».

  • Du kan dele din posisjon med andre
  • Bidra med nye steder
  • Bidra med bilder
  • I innstillinger kan du sørge for at Maps lager ruter som unngår motorveier
  • Det er mulig å laste ned kart slik at du ikke er avhengig av å være på nett

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!