Innsikt | www.statped.no

Innsikt

"Innsikt" er ei nettside for alle som i hjem, barnehage, skole, fritid eller arbeid møter barn, unge og voksne med svekket syn eller blindhet. Målsettingen er å presentere informasjon om – og konsekvenser av – synstap.

Fakta og tilgjengelighet

Skjermdump

Kategori: Syn, Nettressurser, Bokmål, Brukerhistorier

Utgiver: Statped for Norges Blindeforbund, med støtte fra Stiftelsen Dam

Innholdet på nettsiden er styrt av det blinde og svaksynte, deres foreldre og fagpersoner har ansett som spesielt viktig i ulike faser av livet. Ved hjelp av lyd, tekst, filmer og illustrasjoner viser vi problemstillinger og løsninger som kan gi rom for refleksjon. Forslagene er på ingen måte å anse som en fasit, men må betraktes som innspill som du kan ta stilling til.

De svaksynte og blinde personene du møter i noen av videoene, trekker fram flere viktige forhold. De ber om å bli møtt som den de er, ikke som synshemmet, men som personer med egne interesser og behov. De vil bli hørt og ha en stemme i planleggingen og utformingen av de aktivitetene de selv skal delta i. Om de selv ikke kan formidle dette, kan andre som kjenner dem godt, være til hjelp for å gi en presentasjon av personen og de ønskene vedkommende har for livet.

  • Navigasjonsmenyen øverst på sida er inngang til ulike temaer. Overskriftene er ment å lede leserne til den informasjonen de søker.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!