Kommandoer i VoiceOver for IOS | www.statped.no

Kommandoer i VoiceOver for IOS

I denne veilederen får du presentert kommandoer du bruker for å styre skjermleseren VoiceOver på iOS-enheter. 

Fakta og tilgjengelighet

Kategori: Kombinerte syns- og hørselstap og døvblindhet, Syn, Språk/tale, Lese- og skrivevansker, Dysleksi, Veiledere, Statpeds ressurser

Format: PDF

Veilederen inneholder en liste over ulike fingerbevegelser som kan utføres på skjermen på en iPhone, en iPad eller iPod. I tillegg presenteres kommandoer en kan utføre på et trådløst Apple-tastatur og på leselister som har punktskriftstastatur.

VoiceOver er en skjermleser som forteller deg hva som skjer på skjermen og hjelper deg med å navigere på den. Når du berører skjermen, forteller VoiceOver hva som er under fingeren din. For å manøvrere deg rundt, brukes forskjellige fingerbevegelser for å gi bestemte kommandoer. 

Dette er ikke ment som en lærebok i bruk av VoiceOver. Det er kun en oversikt over ulike kommandoer. Hvordan du bruker telefonen eller utfører ulike oppgaver blir derfor ikke forklart. 

Vi tar utgangspunkt i at du bruker en iPhone, men kommandoene er i all hovedsak like også på iPad eller iPod. Mye er faktisk også likt hvis du bruker VoiceOver på Mac.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!