Til hovedinnhold

Seeing AI

Seeing AI er en app som gir auditive tilbakemeldinger på det som kameraet fokuserer på. Appen er for personer som er blinde eller sterkt svaksynte.

Appikon som viser et øye
  1. Kategori: Syn, Småtrinnet (1.-4.), Mellomtrinnet (5.-7.), Ungdomstrinnet, Videregående, Voksne, Apper/programvare, iOS
  2. Systemkrav: iOS 10.0 eller nyere
  3. Utvikler: Microsoft

Seeing AI har ni funksjoner som gir deg tilbakemelding på ulike former for tekst til tale, bildebeskrivelser av omgivelser og persongjenkjenning. I videoen nedenfor viser vi fire av funksjonene.

Funksjonen som vises i filmen er:

  1. Short text er en optical charater recognitilon (OCR) som gir deg direkte opplesning når kameraet er over teksten. Den fungerer godt til kortere tekster, skilt, skoleoppgaver eller navnet på matvaren i skapet ditt.
  2. Documents er egnet for lengre tekster. Appen tar automatisk bilde når alle hjørnene i dokumentet er innenfor rammene til kameraet. Den konverterer teksten og du kan få den innebygde talesyntesen eller VoiceOver til å lese den opp. Du kan redigere, lagre og dele teksten.
  3. Scenes gir deg en bildebeskrivelse. Den tar et bilde av dine omgivelser og gir deg en kort beskrivelse av hva som befinner seg der.
  4. Funksjonen Persons fokuserer på personene i bildet og gir deg tilbakemelding på hvor mange som er i bildet, hårfarge, kjønn, ansiktsuttrykk og antatt alder. Det er mulig å lagre og dele bildet du tar.

Relaterte læringsressurser