Til hovedinnhold

Tilpasningsmuligheter i Windows 11 for personer med nedsatt syn

Startmeny og Oppgavelinje

Feste programmer til Startmenyen og Oppgavelinjen

Du kan feste program til Startmenyen eller Oppgavelinjen. Startmenyen er menyen som kommer opp når du trykker på Start (Vindu-symbolet nederst på skjermen din) eller Win-tasten på tastaturet. Oppgavelinjen er linjen som er nederst på skjermen din:

Finn programmet du ønsker å feste ved å gå inn på Start, velg Alle og finn programmet i listen over installerte program. Høyreklikk og velg Fest til Start eller Fest til oppgavelinjen. Fest til oppgavelinjen finner du under Mer.

Oppgaver

Å starte program du har på Oppgavelinjen

Du kan enkelt starte et program som ligger på oppgavelinjen ved hjelp av kun tastaturet:

  • Win + tallet som tilsvarer appens plassering.

Det vil si at dersom du ønsker å gå til Egde nettleser i eksempelet fra skjermbildet over, så holder du Windows-tasten inne mens du trykker på tallet 6. Dersom programmet ikke er startet fra før vil det startes. Dersom det er startet, vil det nå aktiveres. Dersom du har flere vinduer åpne i et program, kan du holde Windows-tasten inne og trykke gjentatte ganger på tallet for å bla mellom de åpne vinduene.

Merk at du ikke kan bruke det numeriske tastaturet, og at det kun fungerer for opptil 9 program.

Alternativt kan du bruke Win + T, og bruke piltastene til å bla bortover oppgavelinjen. Trykk Enter for å velge program.

Du kan endre rekkefølgen på programmene ved å holde og dra med musepekeren.

Å starte program du har på Startmenyen

Hvis du bruker musepeker for å navigere, vil programmet nå ligge lett tilgjengelig i Startmenyen. Om du vil starte et program fra Startmenyen med tastaturet kan du bruke denne tastatursnarveien. Merk at tastene må trykkes etter hverandre, og ikke samtidig:

  • Win + Tab + piltaster + Enter

Oppgaver

Side 9 av 49