Til hovedinnhold

Assassins Creed – Discovery Tour

Assasins Creed - Discovery Tour er en pedagogisk utgave av den originale versjonen. I spillet får du kunnskap om ulike historiske epoker uten voldelige scener. Her får du beskrevet hvordan du kan bruke spillet sammen med elever som har særskilte opplæringsbehov.

Bilde av tre ulike karakterer og steder fra vikingtiden, antikken i Hellas og Egypt
  1. Kategori: Hørsel, Språk/tale, Sammensatte lærevansker, Lese- og skrivevansker, Autismespekter, AD/HD, Samfunnsfag, Engelsk, Ungdomstrinnet, Videregående, Pedagogisk bruk av teknologi, Digitale spill, Underholdningsspill
  2. Systemkrav: Windows, Playstation 4, Xbox One
  3. Utvikler: Ubisoft

Assasins Creed Discovery Tour er utviklet i samarbeid med historikere og arkeologer. Ressursen er en samling av tre undervisningstilpassede spill fra Assasins Creed universet:

  • Viking Age
  • Ancient Greece
  • Ancient Egypt

Som borger i samfunnet løser du oppgaver og utfordringer. Du beveger deg fritt rundt i byen og samhandler med medborgere i eget tempo. På ferden dukker det opp faktabokser, såkalte “discovery sites”, der du kan velge å lese mer om kultur, politikk og samfunn fra epoken. Som aktiv deltaker i samfunnet presenteres en alternativ inngang til læring. Her lærer du historie gjennom å interagere med omgivelsene, utforske og erfare.

Forskning på spill i undervisningern

Spill gir umiddelbar respons og ofte konstruktive tilbakemeldinger for å komme videre. I tillegg får elevene mulighet til å påvirke og kontrollere omgivelsene. Dette kan ha en positiv innvirkning på elevenes selvtillit og selvbilde. Videre kan spill forbedre visuospatiale ferdigheter, slik som øye-hånd-koordinasjon, kommunikative evner og sosiale ferdigheter gjennom samarbeid. Les mer om forskning på bruk av spill.