Til hovedinnhold

Embracelet

Embracelet er et spill som egner seg som et alternativ til litteratur i skolen. Her får du beskrevet hvordan du kan bruke spillet sammen med elever som har særskilte opplæringsbehov.

Spillikon, tre personer som står i ringer i vann.
  1. Kategori: Hørsel, Sammensatte lærevansker, Samfunnsfag, Engelsk, Norsk, Ungdomstrinnet, Digitale spill, Underholdningsspill
  2. Systemkrav: PC, iOS, Android og Nintendo Switch
  3. Utvikler: Machineboy AS

Spillet Embracelet kan sammenlignes med en oppvekstroman som tar for seg temaer som vennskap, naturvern og seksualitet. I dette norske spillet blir vi kjent med Jesper på 17 år som forsøker å finne sin plass i livet. På bestefarens dødsleie blir han gitt et mystisk armbånd med magiske evner. I håp om å få en oppklaring i bestefarens fortid og armbåndets opprinnelse reiser han til Nord-Norge og øya Slepp. Her møter han et lite lokalsamfunn truet av fraflytting og oljeproblematikk.

Historien avdekkes ved at du orienterer deg rundt på øya med enkle valg og oppgaver. Du utforsker og samhandler med omgivelsene og blir kjent med de ulike karakterene og deres historie.

Du styrer karakteren Jesper og beveger deg rundt i eget tempo med å peke og trykke. For mange av elevene med særskilte behov er det en fordel at man styrer spillet i eget tempo.

I dialog med andre karakterer og de ulike situasjonene Jesper havner i, foretar du små og store valg. Du må velge om Jesper skal drikke, stjele, hjelpe og lignende. Disse valgene vil til en viss grad være med å forme historien. Spillet er enkelt i bruk, og egner seg for enkeltspillere eller små grupper. For elever særskilte behov vil det være en fordel å jobbe i par, på denne måten kan elevene bruke sine styrker og støtte hverandre. Det kan være verdt å merke seg at spillet er uten tale og inneholder mye tekst. Mye av dialogen er også skrevet på dialekt.