Embracelet | www.statped.no

Embracelet

Embracelet er et spill som egner seg som et alternativ til litteratur i skolen. Her får du beskrevet hvordan du kan bruke spillet sammen med elever som har særskilte opplæringsbehov.

Fakta og tilgjengelighet

Spillikon, tre personer som står i ringer i vann.

Kategori: Hørsel, Sammensatte lærevansker, Samfunnsfag, Engelsk, Norsk, Ungdomstrinnet, Digitale spill, Underholdningsspill

Språk: Norsk, engelsk, fransk, italiensk, tysk og spansk (Spania)

Systemkrav: PC, iOS, Android og Nintendo Switch

Utvikler: Machineboy AS

Spillet Embracelet kan sammenlignes med en oppvekstroman som tar for seg temaer som vennskap, naturvern og seksualitet. I dette norske spillet blir vi kjent med Jesper på 17 år som forsøker å finne sin plass i livet. På bestefarens dødsleie blir han gitt et mystisk armbånd med magiske evner. I håp om å få en oppklaring i bestefarens fortid og armbåndets opprinnelse reiser han til Nord-Norge og øya Slepp. Her møter han et lite lokalsamfunn truet av fraflytting og oljeproblematikk.

Historien avdekkes ved at du orienterer deg rundt på øya med enkle valg og oppgaver. Du utforsker og samhandler med omgivelsene og blir kjent med de ulike karakterene og deres historie.

Du styrer karakteren Jesper og beveger deg rundt i eget tempo med å peke og trykke. For mange av elevene med særskilte behov er det en fordel at man styrer spillet i eget tempo.

I dialog med andre karakterer og de ulike situasjonene Jesper havner i, foretar du små og store valg. Du må velge om Jesper skal drikke, stjele, hjelpe og lignende. Disse valgene vil til en viss grad være med å forme historien. Spillet er enkelt i bruk, og egner seg for enkeltspillere eller små grupper. For elever særskilte behov vil det være en fordel å jobbe i par, på denne måten kan elevene bruke sine styrker og støtte hverandre. Det kan være verdt å merke seg at spillet er uten tale og inneholder mye tekst. Mye av dialogen er også skrevet på dialekt.

 • Embracelet kan brukes i skolen innen temaene bærekraftig utvikling, folkehelse og livsmestring samt i fagene norsk, samfunnsfag og engelsk.

  Tilpasninger for elever med spesialpedagogiske behov

  • Det at spillet er tekstbasert og uten tale vil være en fordel for en elev med nedsatt hørsel. I innstillingene kan du også renske lydbildet ved å justere eller fjerne bakgrunnsmusikk og bakgrunnslyd.
  • All informasjon og dialog i spillet forekommer som tekst i blokkbokstaver. Teksten blir værende på skjermen til du trykker den bort, slik at du kan lese den i eget tempo. Teksten er ikke mulig å få opplest. Det kan derfor være lurt å la elevene samarbeide i par eller mindre grupper dersom du har elever som har utfordringer med å lese.
  • Selv om spillet består av mye tekst, vil det likevel være enklere å lese enn en roman. Spillet kan sammenlignes med en interaktiv tegneserie. Funksjoner som bilde, video og lyd vil være med å gi støtte og tilgang til informasjon. For de elevene som ikke er glad i å lese eller som har utfordringer med tekst kan Embracelet være en mer spennende og motiverende inngang til litteratur.
  • Å spille med alternative betjeningsløsninger er vanskeligere enn med vanlige kontroller. Derfor er det en fordel at du selv styrer hvor fort du beveger deg i spillet. For elever som bruker alternative betjeningsløsninger eller elever som har sen reaksjonsevne må du sette ned hastigheten på ringene i spillet. I innstillingene kan du justere overlappingen av ringene slik at de beveger seg langsommere og treffsonen blir større. Selv om du setter ned hastigheten på ringene kan akkurat denne handlingen være en utfordring. Dersom dette blir vanskelig å gjennomføre anbefaler vi at den handlingen utføres av læringspartner.
  • Anbefales å bruke headset og kontroll.
  • Spillet autolagres underveis.
  • Inneholder musikk og lyd, men ingen tale.
  • Teksten i snakkeboblene kan ikke fås opplest.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!