Padlet | www.statped.no

Padlet

Padlet er en digital oppslagstavle hvor du kan samle ressurser, innspill og idéer. Ressursen egner seg til aktivering av forkunnskaper og idémyldring. 

Fakta og tilgjengelighet

Logo Padlet

Kategori: Språk/tale, Yrkesfag, Kunst og håndverk, Samfunnsfag, KRLE, Matematikk, Naturfag, Engelsk, Norsk, Småtrinnet (1.-4.), Mellomtrinnet (5.-7.), Ungdomstrinnet, Videregående, Voksne, Apper/programvare, Nettressurser, iOS, Mac, Android, Windows, Nettbaserte læremidler, Ord- og begrepsopplæring, Pedagogisk bruk av teknologi, Web

Språk: Engelsk, noen deler på norsk

Systemkrav: iOS, Android, Google, Chrome, nettleser.

Utvikler: Padlet

I Padlet kan du lage digitale oppslagstavler hvor elevene kan komme med egne innspill eller du kan dele ut lenker, fagstoff og oppgaver elevene skal arbeide med. Elevene kan blant annet legge inn tekst, bilder, videoer og lydklipp. Tavlene kan lagres så du eller elevene kan hente frem igjen tidligere innspill. 

Bildet viser de en Padlet-tavle med blant annet bilder, tekst, video, lydfiler og tegningere, link, google-søk, bilde fra kamera, film, lydfil, tegning, fil, kart, link til annen Padlet.
Bildet viser de en Padlet-tavle med blant annet bilder, tekst, video, lydfiler og tegninger
 • Padlet kan brukes i alle fag og egner seg spesielt til aktivering av forkunnskaper. For elever som har utfordringer med å prate høyt i klassen, gir Padlet andre muligheter for deltakelse. Innspill og idéer hentes lett frem igjen i en oppsummering av timen. Alle kan bidra og komme med innspill i form av lenker, tekst, bilder, videoer, lydklipp, tegninger, google-søk, filer, kart eller lenke til andre Padlet-vegger. Du velger selv om tavlen skal være tilgjengelig kun for de som får lenke eller QR-kode til tavlen eller om den skal være åpen for alle å delta i. 

  • Bruk Padlet til begrepslæring. La elevene sende inn innspill med bilder, tekst eller video om begrepet. Med tavlen «lerret» kan du koble sammen innspill i etterkant.
  • Om du ønsker en større kontroll over innspillene som sendes inn, kan du skru på «moderator» under innstillingene. Da må du godkjenne innspillene før de synes på tavlen.
  • La elevene kommentere på hverandres innlegg. Du skrur på dette under innstillinger – collaboration.
  • Bruk Padlet til å dele undervisningsopplegg eller andre idéer med kollegaer. Opprett en felles Padlet-tavle på skolen eller én på hvert team.
 • Padlet er tilgjengelig på alle enheter, enten som app eller nettressurs. Uten å lage egen konto kan du opprette nye tavler, men ikke lagre tavlene eller redigere dem i etterkant. En gratiskonto gir deg tilgang til tre tavler, utover dette må det inngås abonnement.

  For å lage en ny Padlet-tavle, trykk “build a wall”. Legg inn nye innspill ved å dobbeltklikke hvor som helst på tavlen eller trykk på plusstegnet i appen. Legg inn overskrift, brødtekst, lenke til bilde, video, kart eller last opp en fil fra enheten din. Du kan også bruke kameraet på enheten for å legge til bilde. 

  • Du kan dele tavler ved å sende ut en lenke til elevene. Lenkeadressen kan endres under innstillinger til noe som er lettere å huske. Du kan også dele en QR-kode til elevene. Den blir laget automatisk til hver tavle og finnes i menyen. Under privacy kan du velge hvem som kan sende innspill til tavlen, om tavlen skal ha passord og hvilke tilganger som skal gis til de som har lenke.
  • Ressursen er i stor grad tilgjengelig med skjermleser, men elever som har behov for dette kan trenge litt hjelp til å gjøre noen personlige tilpasninger i sin Padlet. Du kan for eksempel endre bakgrunn og skrift. Dette hjelper elever med nedsatt syn eller elever som blir distrahert av for mange detaljer. Det er mulig å legge til tekst til bildene noe som er nyttig for elever med nedsatt syn.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!