Til hovedinnhold

Portal Knights

Spillet kan være en spennende inngang til kreativ skriving eller for å ufarliggjøre kommunikasjon og samarbeid. Spillet er på norsk og passer godt for elever på mellomtrinnet.

Logo: Ridder med øks og sverd
  1. Kategori: Samfunnsfag, KRLE, Naturfag, Norsk, Mellomtrinnet (5.-7.), Ungdomstrinnet, Apper/programvare, iOS, Android, Windows, Pedagogisk bruk av teknologi, Digitale spill, Underholdningsspill
  2. Systemkrav: iOS 8.0 eller nyere, Android 6.0 eller nyere, Windows, PlayStation 4, Nintendo Switch,  Xbox One
  3. Utvikler: Keen Games

Portal Knights minner om Minecraft, men drar inn flere elementer fra rollespillsjangeren. I spillet får du lage din egen portalridder og du velger mellom kriger, jeger og trollmann. Valget bestemmer ferdigheter og egenskaper til karakteren din. Spillet går ut på å samle ressurser, lage verktøy, bygninger og våpen, utføre oppdrag og bekjempe fiender alene eller sammen med andre. For å nå spillets mål må du bli sterk nok til å utfordre de mørke kreftene og gjenopprette fred i spillets verden. Det er ikke nødvendig at elevene spiller hele spillet for å kunne bruke det i undervisning. I Portal Knights presenteres en fortelling for elevene, men det er ikke et historiedrevet spill. Det er likevel mye handling å ta utgangspunkt i om du vil bruke spillet i norskundervisning og til kreativ skriving.

Forskning på bruk av spill i skolen

Spill i skolen

Programmering for barn med særskilte behov