Til hovedinnhold

Pedagogiske og digitale verktøy

Eksempler på apper som organiserer og lagrer skolearbeidet

Evernote (iOS, Android, Mac, Windows)

Evernote er en app og et program for å ta notater. I appen kan du lage og organisere digitale notatblokker på din foretrukne måte og samle det på én plass. Notatene organiseres i oversiktlige notatbøker som du kan lage ved hjelp av ulike formater som tekst, tegning, video, foto og lydopptak. Innholdet i notatene er søkbart, og du kan hente frem ønsket innhold på enkel måte. Appen er mest egnet for elever fra mellomtrinnet og oppover.

Book Creator (iOS/Crome)

Book Creator er en verktøy-app for å lage egne elektroniske bøker. Bøkene kan lages med tekst, bilde, video, tale og hyperlenker. Når boka er ferdig, overføres den til Bøker (iOS app, tidligere iBooks) og lagres i biblioteket i appen Bøker. Book Creator rommer mange muligheter for støtte og tilrettelegging. Læreren kan for eksempel legge oppgaver inn i boken og utforme læringsressurser. Når elevene bruker Book Creator, kan de arbeide med fagstoffet med de tilretteleggingsfunksjonene som er hensiktsmessige og holde skolearbeidet samlet på ett sted. I appen kan du også strukturere bøker ved å opprette bokhyller for ulike tema, som du kan se i filmen under.

Showbie (iOS)

Showbie er en digital læringsplattform der lærer kan opprette digitale klasserom. I klasserommet deles oppgaver, planer og vurderinger med elevene. Med Showbie kan elevenes arbeid samles på en oversiktlig måte, og lærer kan gi hyppige tilbakemeldinger på arbeidet.

Tilbake til hovedsiden struktur og forutsigbarhet i det digitale læringsmiljøet.

Side 20 av 34