Til hovedinnhold

Pedagogiske og digitale verktøy

Eksempler på kalender-apper registrert som hjelpemiddel hos NAV hjelpemiddeldatabasen

Mobilize Me (iOS/Android)

Mobilize Me er en kalender med bilder, tidsmarkører og flere funksjoner som hjelper personer med behov for tydelig og visuell struktur. Appen består av en planleggingsmodul og en dagskalender. I planleggingsmodulen lages struktur og rutiner av lærer, foreldre eller andre ansvarlige. Dagskalenderen er den modulen brukeren forholder seg til. Mobilize Me fungerer på nettbrett og smarttelefon.

Videoen er laget av Mobilize Me.

For mer informasjon om appen, gå til utviklers hjemmeside https://mobilize-me.com/no/.

MemoAssist(iOS)

MemoAssist tar utgangspunkt i en tom kalender hvor du selv legger inn de punktene du har behov for. I hvert punkt kan du sette inn bilder fra bildekartoteket, kamerarullen eller ta bilder direkte i appen. Du kan også spille inn lyd, sette tittel, beskrivelser i form av tekst, velge varighet, gjentagelser og varslingslyd. Du kan lage steg-for-steg guider bestående av bilder, lyd og tekst til hver enkelt av aktivitetene. Appen har også disse funksjonene innebygd: Timer, varslinger, appen kan styres av andre, poengsystem for å motivere til å bruke appen og fargekoder. Appen kan brukes på iPhone, iPad og Apple Watch. For å bruke symbolene i appen, dine egne bilder, opprette trinnvis guide og fjernstyring, må du ha Premium-utgaven. Du kan søke støtte hos NAV til MemoAssist.

HandiKalender(iOS/Android)

HandiKalender er en tids- og planleggingskalender for nettbrett og smarttelefon. HandiKalenderen har nedteller med prikker, påminnelser, talesyntese, sjekklistefunksjon, gjentar standardaktiviteter og fargekoder. Lærer og foreldre kan legge inn og redigere informasjon og påminnelser.

Du må ha lisens for å bruke HandiKalenderen. Lisensen er knyttet til en brukerkonto i skytjenesten «myAbilia», og gjelder i 5 år. Etter 5 år kan den fornyes. Samme lisens kan brukes på flere enheter samtidig. Ta kontakt med hjelpemiddelsentralen i ditt fylke hvis du har spørsmål om utprøving eller lisens. Du kan prøve HandiKalenderen gratis i fire uker uten begrensninger. Da må du først skaffe deg en myAbilia-konto via Abilia, hjelpemiddelsentralen evt. gjennom din ergoterapeut.

Dette er kun et lite utvalg av kalender-apper registrert som hjelpemiddel hos NAV hjelpemiddeldatabasen.

Tilbake til hovedsiden struktur og forutsigbarhet i det digitale læringsmiljøet.

Side 34 av 34