Mange reiser på turer for å oppleve ulike steder som en del av undervisningen. VR kan være et supplement til dette hvor du kan reise uavhengig av tid og sted og bevegelsesevne. Dette utvider muligheten for at flere elever kan få å se og oppleve det de skal lære. I mange tilfeller er det ikke mulig å reise til steder du skal lære om. Dette gjelder for eksempel når du skal lære om historiske hendelser eller steder som er langt borte. I VR blir utilgjengelige steder tilgjengelig, slik som inni kroppen og verdensrommet.
Visuell utforsking fra hjertet til verdensrommet
Det finnes ulike vr-apper du kan bruke for å tilrettelegge for god visuell støtte. Med Sharecare VR kan du gå inn i hjertet og se hertekammerne åpne og lukke seg. Du kan gå inn i hjernen og uforske de ulike delene og se nervimpulsene i bevegelse. I appen kan du se de ulike delene av kroppen og bevege deg rundt dem.
Med Titans of Space kan du reise ut i verdensrommet og sveve blant planetene. Du kan bli kjent med solen, planetene, stjerner og asteroider. I ressursen 3DL får du 3D fremstillinger av solsystemet, kroppens organer og noen dyr. Noen VR-ressurser knyttet til naturfag:
VR plasserer deg midt i historien
«BBC Nothing to be written» kan du bruke arbeidet med 1. verdenskrig. VR -filmen forteller historien om de mange feltpostkortene som ble sendt hjem fra krigen. Du får også oppleve stemningen og følelsen av å befinne deg i en skyttergrav. Dette vil gi en ny inngang til fagstoffet som kan motivere og øke forståelsen for temaet. Her er noen VR-ressurser som er knyttet til historiske hendelser:
Reise og opplevelse i virtuell virkelighet
Google Earth VR er en app hvor du kan reise over hele verden i VR. Dette kan være et godt utgangspunkt for å visualisere fagstoff i geografi, historie, samfunnsfag og naturfag. Du kan stå på toppen av Mount Everest, gå gatelangs i Rio og besøke pyramidene i Egypt. Opplevelsene i VR kan skape variasjon i undervisningen og kan være et godt utgangspunkt til arbeid i ulike fag.
VR-ressurser med ulikt innhold fra verden: