Til hovedinnhold

VR-utstyr

Det finnes det ulike varianter av VR-utstyr. Alt fra avanserte VR briller koblet til PC og har kontroller og sensorer, til helt enkle VR briller i papp som brukes sammen med mobilen.

Brillene har ulike muligheter, men i mange tilfeller kan en billig pappbrille fungerer utmerket i undervisningssammenheng.

HTC Vive er en litt mer avansert brille. Denne må du koble til en PC. I tillegg til brillen har HTC Vive sensorer og håndkontroller. Sensorene sporer bevegelsene dine og du bruker kontrollene til å bevege deg og interagere med de virtuelle omgivelsene.

Oculus GO her er en litt enklere variant som du setter opp med Oculus-appen på telefon eller nettbrett. Etter at den er satt opp kan den brukes uten telefon eller nettbrett. Det følger med en håndkontroll som du kan bruke til å navigere med i VR.

Pappbriller, kjent som Cardboards, er den enkleste varianten som gir deg mulight til VR. For å bruke den, laster du ned en vr-app på telefonen og legger telefonen i brillen. Du kan navigere ved bruk av en touch-knapp på brillen.

Lenker til mer om VR-utstyr:

Gå tilbake til VR-temasiden