Kom og se – så godt! Sunn og god mat via filmstøtte til svake lesere

Karde har i prosjektet «Kom og se – så godt!» laget filmer som kan brukes i opplæring i grunnleggende matlaging, både for personer med utviklingshemning og andre med kognitive funksjonsvansker. Filmene kan ses på www.matfilmer.org. Der fins det også filmversjoner med tegnspråk, med teksting og med automatiske stopp etter hvert trinn i matlagingsprosessen.

Prosjektet «Kom og se – så godt!» (2012–13) er støttet av ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering med Extra-midler. Prosjekteier var Norsk Forbund for Utviklingshemmede (NFU). Karde utførte det meste av prosjektarbeidet. Filmproduksjon basert på oppskriftene fra kokeboken skjedde i samarbeid med kokebokforfatterne.

Statped (avdeling for læringsressurser og teknologiutvikling) har laget tilleggsversjoner av filmene i prosjektet «Extrafilm på tegnspråk», også støttet av ExtraStiftelsen.           

Mestring med mobil

Karde utfører nå prosjektet «Mestring med mobil» hvor det lages instruksjonsfilmer for grunnleggende bruk av iPhone.

Den primære målgruppen er mennesker med utviklingshemning, men mange andre kan ha glede av filmene som ferdigstilles innen utgangen av 2014. Prosjektet er støttet av ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering med Extra-midler. 

Mer informasjon

Prosjektleder: Gro Marit Rødevand, Karde, e-post gro.marit.rodevand@karde.no 

Side 28 av 39

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Takk for din tilbakemelding!