StatpedMagasinet 3–2014

God ASK

Endelig er «God ASK» her – et veiledningsmateriell som viser hvordan du kan bli en god kommunikasjonspartner for små barn som trenger alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK).

«God ASK» er et veiledningsmateriell for barnehageansatte som arbeider med barn med behov for ASK i alderen to til seks år. Materiellet er nettbasert og består av filmer og korte videoklipp, instruksjoner, forklaringer, spørsmål til refleksjon og oppgaver.

«God ASK» handler om hva du som voksen bør tilegne deg av kunnskap og kompetanse for å kunne tilrettelegge for selvstendig kommunikasjon og en god kommunikasjonsutvikling for barn som bruker ASK.

Materiellet er laget for barnehageansatte, men vil være nyttig for alle som jobber med barn med behov for ASK, og for foreldre, nærpersoner og andre som er interessert i ASK.

Det å bli en god kommunikasjonspartner må læres, men det finnes i dag lite læringsressurser på ASK-feltet. ASK er ikke noe vi «bare kan». For å endre egen praksis trenger vi både å se god praksis og øve selv. Dette er det tatt høyde for i «God ASK», som viser mange eksempler på hvordan ASK brukes i hverdagen, og som inneholder mange oppgaver til refleksjon og øvelse.

Statped har utviklet «God ASK» med midler fra Utdanningsdirektoratet. Prosjektleder Jenny S. Hysing og hennes kollega Anne-Merete Kleppenes har stått for idé, faglig innhold og manuskript.

Materiellet er tilgjengelig via statped.no/godask  

Side 10 av 20

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Takk for din tilbakemelding!