Inkluderende hoteller

Inkluderende hoteller er hoteller hvor ungdom med funksjonsnedsettelser eier og driver egne hoteller og står for størstedelen av driften selv. – Vi er i full gang et forprosjekt for å utrede mulighetene for dette i Trøndelag, sier Lena Gimse, prosjektleder for Inkluderende hoteller i regi av Norges Blindeforbunds Ungdom i Midt-Norge.

Collage med 4 bilder, hotellfrokost, hotellrom, roser og hagemøbler

 

Tekst: Gerd Vidje

– Etter å ha vært i kontakt med flere hotellkjeder skjønte vi raskt at vi måtte gjøre noe med folks holdninger. Mange som ikke kjenner og omgås blinde, tror at vi ikke kan arbeide og vet ingenting om tilrettelegging for blinde. Derfor er holdningsarbeid det første trinnet i hotellprosjektet vårt. Sansepatruljen, en gjeng ungdommer i lokallaget, holder kurs for hotellansatte om hvordan det er å være blind, forteller Gimse.

Samtidig gir Sansepatruljen ideer til hvordan kurshotellet kan gjøres mer tilgjengelig for synshemmede med ledelinjer, lyssetting, punktmarkering ved dører og informasjon som kan leses ved berøring. – Vi har vært i kontakt med hotellkjedene Thon, Choice og Scandic. Foreløpig kurser vi ansatte på hotell Scandic. Holdningsarbeidet kan også bidra til at blinde får lærlingplass eller praksisplass – på veien til målet om å drive hotell selv. Vi er ikke ute etter veldedighet, men ordinært arbeid ut fra de kvalifikasjonene vi har, understreker Gimse.

– Vi har blitt heiet på av NAV og fått midler fra Norges Blindeforbunds forsknings- og utviklingsfond og Thoning Owesens legat.

Side 7 av 19

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Takk for din tilbakemelding!