Spesialpedagogiske tips og digitale ressurser til hjemmeundervisningen under korona.
Råd til foreldre, lærere og PP-tjenesten om hvordan man kan tilrettelegge for spesialundervisning hjemme under korona.
De 7 H-ene kan brukes til å gi elevene forutsigbarhet og struktur i skolehverdagen hjemme.
På denne temasiden kan du lese om hvordan du kan tilrettelegge for ulike behov når du bruker Book Creator. Les og se mange konkrete eksempler og tips på pedagogisk bruk av funksjonene i appen.
Metodikk og digitale ressurser til støtte for hjemmeundervisning av elever med særlige behov.
Digitale verktøy til støtte for elever som behøver struktur og forutsigbarhet, også når de får hjemmeundervisning.
Webinar om ulike måter å bruke film på for å tilrettelegge for struktur og forutsigbarhet, for pedagoger i barnehage og skole.
Sosiale historier, oppskrifter og tegneseriesamtaler kan brukes som støtte for å mestre sosialt samspill. Les mer på temasiden og få tips, ideer og eksempler i digitale verktøy.
Webinar om dagsplan og tidsstøtte for å tilrettelegge for struktur og forutsigbarhet, for pedagoger og foreldre med barn i barnehage og skole.
Her finner du informasjon, tips til pedagogisk bruk av teknologi og en oversikt over apper og programmer du kan bruke i arbeid med lesing og skriving
Webinar (22 minutter) om å tilrettelegge for elever som bruker PC og Office 365.
Webinar (42 minutter) om å tilrettelegge for elever som bruker iPad.
Webinar (26 minutter) om å tilrettelegge for elever som bruker Chromebook.
Skolelydbøker til elever som av ulike årsaker strever med å lese.
Har du elever som trenger lese- og skrivestøtte? Se webinar med eksempler på digitale historier i Book Creator, Inspiration og iMovie på iPad.
Eksempel på bruk av teknolgi som gir god læring for elever som har flere vansker. Passer for alle skole-elever.
Med en pedagogisk innramming kan underholdningsspill fungere som en inkluderende læringsaktivitet. Elever, med ulike forutsetninger, får bidratt med sine styrker inn i et felles arbeid med medelever.
Matematikksenteret gir inspirasjon og tips til ressurser du kan bruke i den digitale undervisningen. Se også aktiviteter som kan gjøres i matematikkfaget utendørs. (Matematikksenterets nettsider).
Dette heftet handler om literacy, og skal være en inspirasjon og idesamling for deg som på en eller annen måte møter barn, unge og voksne som skal utforske, leke og lære mer om bokstaver, lyder, ord, lesing og skriving, det vi beskriver som literacy. Ideene er korte og praktiske, og vi håper de kan inspirere til utprøving og videre utforsking.
Gjennom å lese for barnet ditt hjemme, kan du gjøre en forskjell. Gjennom å lese hver dag kan du gjøre en stor forskjell.
Her finner du tips og filmer til bruk av tematavler når du leser med barnet.
Aktivitet for å bruke alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK), i sin uttrykksform for å styre en annen person. Det gjøres ved at han eller hun bruker sin uttrykksform til å si hva den andre skal gjøre.
Mer informasjon finner du på denne siden språk for handling.
Her finner du mer informasjon om alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK)
Heftet er laget med utgangspunkt i noen hverdagslige situasjoner, med forslag til kategorier og ord som kan være nyttige i samtaler i de situasjonene. Du finner også eksempler på hvordan tematavler med de ulike ordene kan se ut. Dette er ment som en inspirasjon slik at du kan lage egne tematavler som rommer deres rutiner, aktiviteter og vokabular.
Last ned hefte og se indroduksjonenfilm.
– til digital undervisning og videomøter når elever har nedsatt hørsel
– elever med nedsatt hørsel kan overføre lyd fra digitale enheter til høreapparat/CI
– til elever med nedsatt hørsel om hvordan digital undervisning fungerer for dem
Undervisningsopplegg, avlesningstekster og andre tips for elever, foreldre og søsken.
Snakker du tegnspråk og trenger hjelp til leksene? Bruk tegnchat, som er en videochat for barn og unge i alderen 6-16 år. Du kan også møte andre barn og unge og snakke med en lærer/voksen om det du vil.
Koronotiltak i skolen og barnehagen og veiledere om smittevern er noe av det du finner på Utdanningsdirektoratets nettsted (udir.no). Ta en titt for å finne nyttig informasjon.
Hvordan kan en få alle i nettverket rundt et barn med kommunikasjonsutfordringer til å bli samkjørte i kommunikasjonen? Digital samhandling gjennom en enkel app ble løsningen for laget rundt Amalie (14) fra Sande i Vestfold.
Koronasituasjonen har vært krevende for foreldre, positiv for elever som strever sosialt, og utfordrende for elever som har komplekse vansker.
– Forståelsen av et profesjonelt læringsfellesskap har endret seg i arbeidet med nye læreplaner, sier Merete Skolla, rektor ved Haukåsen skole i Oslo.