Google Earth VR kan brukes som visuell støtte i ulike fag og tema. Oppsøk historiske steder i historietimen og se kjente monumenter og bygninger. Lær om geografi og natur ved å besøke land, byer, ørken og regnskog. Du kan se isbreene i Norge fra luften, fly over Amazonas eller se verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, fra bakkenivå. Den visuelle støtten og opplevelsen kan skape utgangspunkt for språkstimulering, begrepstrening, kommunikasjon og formidling i undervisningen. Via deling på skjerm kan de som ikke har på VR-brillen, se det som skjer. På den måten kan du inkludere flere i opplevelsen, samarbeide og snakke om innholdet. VR kan skape variasjon i undervisningen og øke elevaktiviteten.
Ved bruk av Google Earth VR kan du skape trygghet og tilrettelegge for elever som trenger ekstra forutsigbarhet. Det kan du gjøre ved å besøke nye steder i VR før du drar dit i virkeligheten. Det kan være en klassetur, nærområdet, skoleveien eller andre ekskursjoner.
For elever med nedsatt bevegelsesevne kan digitale ekskursjoner i VR gjøre verden mer tilgjengelig. Det kan gjelde elever som sitter i rullestol og derfor ikke kan komme seg opp på fjelltopper.
Google Earth kan fungere for personer med moderat synssvekkelse, men dette må testes ut individuelt. En tilrettelegging for synshemmede kan være at lærer/medelev følger med på skjermen på det som eleven ser i brillen, og gir instruksjoner om hvor den andre eleven skal navigere.